Trichotillomániám van, hogyan állítsam le magam?
Nem megy. Képtelen vagyok leállni. Ami igazán nehezíti a dolgot, hogy tudom, hülyén hangzik, de jó érzés kitépni az ártatlan hajszálakat. Több mint egy éve vettem fel ezt a szörnyű pótcselekvést (ennek eredményeként egy hatalmas kopasz folt van a fejem tetején és több kisebb itt-ott) és már jó ideje nem is mutatkozom kendő nélkül. Sokszor csak "unalmamban" is tépkedem gépezés, olvasás közben, dogáknál pedig dupla mennyiséget termelek ki.
Anyukámat már nm érdekli, mert olvasta valahol, hogy mi hajtépők örömet érzünk amikor megszabadulunk egy hajszáltól. Szerinte le tudnék állni ha akarok.
Nemsokára kezdem a középsulit, és bár eleve visszahúzódó vagyok ez a takargatás még bizonytalanabbá tesz.
Suliban elvagyok, de nincsenek közelebbi barátaim igazán jóban senkivel sem vagyok. pedig szükségem lenne valakire akivel beszélhetek...
priviben szívesen beszélnék szintén trichotillomániásokkal:)
Háziorvossal beszélj, beutal pszichiátriára (nyugi, nem kell befeküdni)
Jobbulást
Pszichológushoz menj el. Most. Ne halogasd. Én majdnem 10 éve csinálom, nem bírom egyszerűen csak abbahagyni. Max rövid időre, legalább kicsit visszanő.
Ez egy kényszercselekvés, szorongás miatt van. A pszichológus mondani fogja, ha kell az orvos is.
Stressz ellen ill annak levezetésére sportolást javaslok, valami csapatsportot vagy ami kikapcsol pl túrázás, beingázás, csapatsportba szüleid hamarabb belemennek szerintem
Amúgy, ha 14 elmúltál, mehetsz egyedül pszichiáterhez
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!