Drogok nélkül lehetek még boldog?
A felhő az égen csak egy kellett élmény. Hiheted, és csodálhatod mint a világ legnagyobb "boldogságát" azonban valójában soha nem lehet az, mert mindig van egy sötét oldala is, amiből esik az eső.
Ha sokat nézed a felhőt.., az eltakarja a napot (, és álomvilágban tartod magad. )
Ne ragaszkodj hát a felhőhöz!
Ami múlt engedd, ami jön fogadd, Te pedig csak legyél a kék ég a pillanatban.
Mert nem a felhők a legszebbek a létezés egén.., hanem a kék ég ami teret adhat létezésének.
Ez egy stabilabb "Nézőpont" ami nem keletkezett s nem múlik el. Bármikor támaszkodhatsz rá!
Hagyjuk hát a felhők játékát, és legyünk a kék ég.., mert az már eleve maga a szabadság, és boldogság. Ez mindig ott van, és soha nem kell félnünk hogy elveszítjük..
Vagy ha igazán bátrak vagyunk lehetünk a nap is, ami fényt ad az egész létezésének ;)
De vigyázz hová lépsz!
"A vizek a tengerbe folynak.
A felhők felemelkednek az egekbe."
Kedves kérdező!
Azonban, mivel jól Tudom milyen nehéz elhagyni a "felhők játékát" (és elég kétségbe esettnek tűnsz) ezért két idézetet is szeretnék megosztani Veled.
Az egyiket (biztatásul):
"Kerülni kell a bűnt, nem pedig lemosni, s közben a vízben dideregni és meghűlni."
(Siddhartha Gotama Buddha.)
A másik (pedig szintén egy "felhő" lesz):
Egy kisebb, és jellegtelenebb mint az ~ amit épp? nézel, de talán elég lehet ahhoz hogy Lekössön :)
(legalábbisénelégjólelszórakoztamvele)
Zen koan kérdés:
Gcsong szekere.
Gcsong zen mester egy szekeret épített, aminek mindegyik kerekében 100 küllő volt.
Egy napon szétszedte a szekeret. Levette a kerekeket a tengelyről. Az oldalát is elmozdította. Az utolsó darabig - minden ami össze volt rakva ~ most szétszedett állapotba került.
Mi vált ezáltal világossá?
Hidd el, nem a sejteid könyörögnek, ez csak egy illúzió, annál inkább a drog könyörög neked. Azt hiszed ez jó? Miért is lenne jó? Pár óra a fellegekben miközben a valóság egyre jobban összedől körülötted. Lehet most nem látod a helyzeted át, persze tudod hogy nem kéne, de újra és újra megteszed, saját magadat csapod be. Próbáld észre venni az élet kis örömeit, és rájössz hogy nem az anyag ami igazán boldoggá tud tenni. Egy mosoly amit masok arcára varázsolsz, egy viccel vagy akár egy segítséggel.
Minap kaptam egy fél kiló kekszet (tucc szerű) szívesen megettem volna, de láttam egy hajléktalan embert. Olyan ehesnek tűnt es tudtam hogy nem nekem van arra a kekszre szükségem, hiszen haza erek eszek elnassolgatom pár nap alatt. Odaadtam neki, lattam az arcán egy mosolyt , ami nem mű volt , biztos nem mindennapi volt neki a helyzet. Engem ez tett boldoggá. Pedig csak egy apro dolog volt.
Biztos van olyan ember akit szeretsz (régi ismerős) hívd fel. Beszélj vele , ha összevesztetek kérj bocsánatot. Lehet hogy nagyon jol megtalalod vele az összhangot, és segít kihúzni a helyzetből.
Egy csodaszép felhőt láttam az előbb az égen 😊
Köszönöm Neked Kedves Kérdező!
"Akkor vegul siker story ugye?:)"
Ideig-óráig talán, de nehogy azt hidd.
Drogozás épp olyan élmény lehet, mint elmenni egy csúszda parkba, enni az egyik kedvenc ételedet stb...
A felhős égbolt lehet szép bármilyen prespektívából/élethelyzetből nézve. Nem azt kellene elérni, hogy beállva vagy tisztán nézve-e a jobb/helyesebb, hanem beállva és tisztán is lehet szép a látványa. A drogok ugyanolyanok mint a cukor, keksz, vagy egy érintés. Eszköz az örömhöz, nem egy filter. Csak a jelenlegi társadalmunk nem megtanít vele élni, hanem elítél vagy csak "nesze itt van, használd". Az ilyen hozzáállás vezetett az ilyen állapotokhoz, mint amiben a kérdező van. A problémája nem rosszabb egy elhízott, többmázsás emberénél. Meg kell találni azt a szintet, ahol nem megy másnak a rovására a szerhasználat, vagy bármi más. Ezt hívják önkontrollnak.
Kérdező, ameddig ezt a tulajdonságot nem sajátídod el, ha találsz is a drogok helyett mást, azoknál is uyganúgy fel fog jönni ez a probléma. Tanulj meg mértéket tartani, kontrollálni a vágyaidat és akkor a kábítószerekről se kell teljesen lemondjál.
De ez a drasztikus megvonás sem a legjobb. És az se, hogy oké, nem csinálod, de közben sóvárogsz. Sokféle drog van, az lenne a legjobb, ha keresnél valami lightosabb de cselekvést kiváltó szert. Pl.: Kávé, tea. Ameddig elkészíted, addig is csinálsz valamit. Csinálj cigarettát, nem feltétlenül dohánylevélből, és a nikotint is kikerülöd vele. Még az is jobb lenne, hogy ha lightos jointot tekersz. (Közben meg nézz TV-t, hallgas zenét, chatelj vkivel...) De miközben szívod, iszod a szert, ne csak dögölj a kanapén, hanem menj el sétálni vagy csinálj vmit. Rakj ki puzzlet vagy színezz. Így fokozatosan behozhatsz egy új jó dolgot az életedbe. A drog egy lehetőség nem csak megoldás. Röviden: drog általi nyitottságot használd fel arra, hogy megismerj/kipróbálj más dolgokat.
Még annyit hozzátennék, hogy Magyarországon minőségi kokaint nem fogsz kapni. Külföldön az olcsó "kokónak" a grammja kb 2-3k, az átlagosnak 40k, a minőségibbnek meg...:) Persze Kubában a rendes kokó is olcsó, csak ugye elég messze élünk tőle. Meg alapból is, a kokónak nem 1-2 pecig kéne tartania, akármennyire is hozzászokott a szervezet, gyanús ez a krétapor nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!