Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen a visszaesés? (drog)

Milyen a visszaesés? (drog)

Figyelt kérdés

6 hónap tisztaság után hogyan reagál a szervezet az újbóli szerfogyasztásra? (intravénás stimuláns használat)

Azt hallottam, hogy a használat már nem lesz olyan jó mint amilyen volt. Ez tényleg így van?

2019. febr. 24. 07:33
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Én elismerem irigylem a kérdezőt. Örülnék neki hogyha nekem is sikerülne ez, ami neki! Kérlek tarts ki!! Legalább Neked sikerüljön! NE süllyedj vissza az árokba, és a mocsárba.

Én már visszaestem számtalanszor, és mindig nagyon rossz volt. Összetört már a kitartásom is közben. Soha nem fogom tudni megoldani...

Neked viszont sikerült!! Most!

Örülj neki hogy tudod hogy van ilyen érzés, és mégis sikerül ezt távol tartanod magadtól!

Teljesen lényegtelen milyen lenne visszaesni... Én arra lennék kíváncsi milyen lenne ennyi idő után tiszta lenni.

Én is azt mondom hogy Ne csináld, és engedd el ezeket a gondolatokat is.

Nézd meg milyen jó helyzetbe kerültél! Szinte bármit megtehetsz pl hozzám képest..

Mi ez - ha nem ez a szabadság? Ezt nem baszcsiznám el a helyedben!

Kitartás Neked! De megintcsak bocs ha túlkomplikálom ezt itt. A napokban elég szétszórt vagyok. Lehet kissé elszaladt velem a ló pár korábbi hozzászólásnál. Bocs az off-ért. A lényeg hogy engedjük el mindent - és próbáljunk meg Most boldogok lenni amennyire csak lehet.

2019. febr. 25. 11:06
 12/12 anonim ***** válasza:

De úgy is vehetjük hogy a függőség az egy, a tudatunkban keletkezett visszafordíthatatlan folyamat.

Ennek a következménye pedig a szerhasználat.

Ennek az a mondandója ~ hogy itt, és Most (a lehető legrövidebb időn belül) háborítatlan boldogságot szeretnénk, vagy csak elbújni az élet elől. Vagyis saját magunknak szeretnénk tehát boldogságot okozni - átlépve minden morális határt.

Viszont így mivel ez csak a végeredmény.., valójában nem lehet visszaesésről sem beszélni. Egyszerűen nincs honnan visszaesni. Az van, hogy aki tiszta tudott maradni az valamiképp irányítása alatt tudta tartani ezeket belső tudati mintázatokat, és a világban nem aktiválódtak ezek a folyamatok ~ mint aktív szerhasználat.

Mivel ez nem fog megszűnni amíg élünk, ezért azonban mindig fennáll annak az esélye hogy újra elkezdjük követni ezeket a megszokásokat. Viszont már nincs köztes.., és szép út - hanem az egyén ilyenkor egyből a maximumra akar kapcsolni! Egyrészt mert már minden kevés... Másrészt mert egy mélyebb pontról indul. Harmadrészt lehet hogy azért mert már végigment a "létrán,, és egy igen magas szintű élményhez szokott. (De pl aki csöveskén lövi be magát, úgy hogy közben szenved.., annak sem ad olyan jó érzést - mint aki hawaii-n szórakozásból teszi ezt.

Aki visszaesik az épp nyomás alatt áll. Már eleve azért esett talán vissza is.. Erre rárakódik az az érzés hogy megtört a kitartása - ettől belül gyengévé válik. Ezáltal érzelmileg igencsak mélyponton van az adott helyzetben.

Így persze hogy nem lesz olyan jó a szerhasználat sem!

De valójában maga a szer, és a hatása az a tudatunktól teljesen független dolog... A tudatunkban jelenik meg, de ez átélhető számtalan módon - attól függően hogy épp milyen belső lelki, és tudati állapotban vagyunk. (Set - Setting)

Még egyszer utoljára pedig azért nem nagyon lehet, mert az adott egyén aki függő volt, aztán mégis "visszaesett,, mint aktív használó feladja azokat az elveket amiket addig sikeresen követett. Ezután pedig nem képes (vagy nem akarja) visszarendezni önmagát. Egyszerűen azért, mert megint a könnyebb utat választja. Ez viszont hiba, mivel csak a hosszabb úton érhető el az életben a Valódi boldogság. Ezt viszont nem önmagunknak okozzuk, hanem valaki másnak adunk valamit önzetlen módon ~ és ez visszatér hozzánk (amitől boldogok lehetünk).

2019. febr. 26. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!