Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen a visszaesés? (drog)

Milyen a visszaesés? (drog)

Figyelt kérdés

6 hónap tisztaság után hogyan reagál a szervezet az újbóli szerfogyasztásra? (intravénás stimuláns használat)

Azt hallottam, hogy a használat már nem lesz olyan jó mint amilyen volt. Ez tényleg így van?

2019. febr. 24. 07:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

A szervezet ugyanúgy reagál, de a tudatod nem biztos.

Lehet hogy nehéz lesz szembenézned vele hogy sikerült tiszta maradnod - aztán hirtelen mégis visszaestél. Ezen nehéz lehet túllépni, és lehet nem olyan lesz mint várod. Ha pedig növelgeted a dózist fennáll a túladagolás veszélye is.

Ez hatványozottan előfordulhat az intravénás fogyasztás esetében!

Most az ilyen élmények mint a kóla belövése - mindenképp ki fog ütni, és az adott pillanatban nem tudsz azon gondolkodni h ~ ez most nem olyan jó. Viszont mikor kezdesz kitisztulni, már lehet sokkal rosszabb lesz.., mert kb elvesztetted az "ártatlanságodat,,

Az a lényeg hogy belül hogy tudod ezt magadban lerendezni.

Viszont ennyi idő után van hogy valóban más jellegű élményt tapasztalhat a használó, mert az emlékek már lehet hogy nem pontosak ezzel kapcsolatban.

Minden esetre ha sikerült a fél év, akkor annak örülni kell inkább - és próbálni nem visszaesni ;)

2019. febr. 24. 07:44
 2/12 anonim ***** válasza:
Másrészről a visszaesés nem feltétlenül akkor történik meg amikor újra használod a szert. Túl sokat kezdesz babrálni ezekkel a gondolatokkal, és ezek egyre jobban becsvarnak. Aztán ez az egész valahogy átbillen egy ponton, és a valós világban is elkezded a folyamatot. De ez előbb mentálisan - a tudatodban keletkezett! Amikor a tudatos személyiség rálát hogy épp milyen úton indultál el - egyből jönnek a figyelmeztetések, és talán a begyakorolt elhárító mechanizmusok amiket sikerült kifejlesztened. Viszont ha ezeket kezded figyelmen kívül hagyni - az már nyomást okoz, és eléggé rossz mentális állapotba is kerülhetsz. Az hogy egy ilyen negatív tudatállapotban már elindulsz, és be akarsz szerezni ezt-azt - abból már rengeteg probléma keletkezhet. Kapkodsz.., olyan lépéseket teszel amiket amúgy nem tennél, és így könnyen belekeveredhetsz olyan helyzetekbe is amikbe amúgy nem. Ha beszerzed a cuccot - lehet nem leszel elég alapos, és megtervezett sok téren - és ebből is nagyon sok probléma keletkezhet. Ha használod is.., mivel alapból nem vagy túl jó állapotban - ezért nem tudod eléggé magad elengedni ~ és ezáltal az élmény is kevésbé lehet jó. Utána pedig megint csak nem tudsz magaddal szembenézni (hogy mi történt) és aztán pedig ez elöl akarsz elmenekülni. Tehát ha vissza tudnád magad állítani egy felelőtlen állapotba kb hasonlóba mikor régen használtad - akkor ugyanolyan hatást is adna be. Csak a Te hozzáállásod miatt lehet ez rosszabb, mégpedig azért mert most sokkal felelősségteljesebben gondolkodsz - és ezt nem tudod kiiktatni. Ha ezt minősíted, és hibának vagy rossznak ítéled - azzal helyezed magad + nyomás alá. Én már sokszor visszaestem, és tudom hogy ezt semmiképp sem szabad. Mert így el van rontva az egész. Szóval ha nem tudsz elvonatkoztatni - akkor valóban nem lesz olyan jó. Ez így van. Ezért mivel már ilyen helyzetbe vagy - az a legbölcsebb ha mindenáron tiszta maradsz! Nézd meg hogy viszont így.., mivel ez már nem része az életednek.., milyen más dolgokat élhetsz át - amiket viszont eddig nem. A felelősségvállalással szabadság is jár! Érd el azokat a célokat amiket eddig nem tudtál. Ezen pedig ne kattogj. Legyél boldog az életben!
2019. febr. 24. 10:32
 3/12 A kérdező kommentje:
Egyszer még jó lenne átélni.
2019. febr. 24. 18:52
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha én bármit átélhetnék az életemből - akkor valami mást választanák..
2019. febr. 24. 19:12
 5/12 anonim ***** válasza:
Na jó mondjuk ez is ott lenne a toplistán :)
2019. febr. 24. 19:38
 6/12 anonim ***** válasza:

Azonban az igazi boldogságot nem lehet kis műanyagzacskókban megvásárolni. Eddigi életem legboldogabb percében nem voltam beállva ilyen vackoktól. Azt az érzést pedig nem cserélném le semmire sem!

Habár talán az is csak egy álom volt.. De ha az is volt - mégis inkább azt álmodnám újra..

De maradjunk inkább csak a pillanatban.. Túl sok gondolat ez mára :)

2019. febr. 24. 19:57
 7/12 anonim ***** válasza:

Sajnálom amúgy kicsit eltértem a kérdéstől.

Elragadtak a gondolatok...

Kedves Kérdező - Kérlek bocsáss meg!

Amúgy azt ugye tudod hogy nincs olyan hogy - még egyszer utoljára?

2019. febr. 24. 20:53
 8/12 anonim ***** válasza:

"Ha én bármit átélhetnék az életemből - akkor valami mást választanák.."

A baj ezzel csak az, hogy ezt át lehet élni újra, a bármit meg nem...

2019. febr. 25. 10:10
 9/12 anonim ***** válasza:

# 8

Az nem "bármi".

Az egy érzés hogy valakinek fontos vagy.

Az hogy azt érzed hogy fontos vagy a világban.

Az hogy valakinek tudsz adni magadból valamit, és mindketten jól érzitek egymást.

Az hogy van értelme az életnek...

Hogy nem vagyok egyedül.

Ez az az érzés!

Ez valóban mindennél nehezebb elérni. Sőt talán lehetetlen.

De ez nem üresség - hanem tiszta boldogság.., ami valahogyan visszatérhet hozzánk.

Nem tudom hogy működik - de van.

Ez számomra a legnagyszerűbb ami itt megtörténhet ebben az életben.

De én csak feltételeztem.. Hogy mi lenne ha átélhetném az eddigi életem mondjuk egy napját.

Ezek szerint ~ mivel már valaha átéltem.., ez létrejöhet ebben a világban! Csak ezért nem gyűlöltem még meg ezt az egész életet - mivel tudom hogy ilyet is tud.

Csakhogy itt mindig valamit tenni kell. Harcolni. Úgy hogy nincs semmi garancia arra hogy aztán jó lesz..

Ezért pedig biztosan nagyon sokat kéne tenni...

Valóban egyszerűbb pénzt szerezni - aztán belőni magunkat.

Egyetértek.

De én nem szórakozásból teszem ezt, hanem azért mert ilyen feltételek vannak itt.

Nem fogok évekig próbálkozni hátha jobb lesz! Akkor, ilyen áron inkább nem kell.

Mivel nem tudok visszamenni az időben - elismerem nekem is az az 1. számú boldogság ha belövöm magam kokainnal.

2019. febr. 25. 10:26
 10/12 anonim ***** válasza:
Inkább ne csináld. Csak nagyon nagyon sok időnek kell eltelnie és akkor lehet talán olyan, mintha soha ki sem próbáltad volna... Bár lehet, hogy ilyen nincs, na meg az sem sokkal jobb.
2019. febr. 25. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!