Lehet soha nem fogok meggyogyulni?
Mar elegge regota szenvedek negativ, rossz gondolatoktol es enyhe uldozesi maniam van. 4 eve kezelnek kulonbozo pszichiaterek, akik nem tudjak pontosan mi bajom van. Akut pszichotikus zavar van a korkepnel feltuntetve. Gyogyszert is 4 eve szedek hol rendszeresen, hol rendszertelenul. Azert irom ezt igy, mert tanev alatt mindig szedtem (kiveve a tavalyit) es nyaron nem mindig. Tavaly azert nem szedtem, mert kulfoldon tartozkodtam munkavallalas miatt es igaz, ott is kerestem fel pszichiatert, de ott erdekes modon azt mondtak, hogy semmi bajom es el lehet menni szepen haza. Iden evelejere sulyosbodott az allapotom, amikor is ismet felkerestem egy pszichiatert, aki korhazba kuldott. Ott tartozkodtam 2.5 honapot, mikorra kikerultem, jobban lettem. Most valtottunk nemreg gyogyszert egy pszichiaterrel, jol vagyok, habar a negativ gondolatok kisse ismet visszatertek. Volt egy pszichoterapeutam, aki azt javasolta, hogy ne szedjek gyogyszert egyaltalan, ami utan pszichoterapiasan kezelt es egyre javult az allapotom, de ez utan kerultem korhazba. Kerdes: van itt aki hasonloan gyogyszert szedett mentalis problemara es meggyogyult, vagy ez lehetetlen? Lehet orokke elkisernek engem a negativ gondolatok es a gyogyszer szedes?
Koszonom
Én úgy tudom nagyon sok antidepresszánsnak a mellékhatása pont pl. az öngyilkossági hajlam felerősödése. Nem derül ki, hogy hány éves vagy. De mi lenne, ha az életviteledben változtatnál? Találnál magadnak egy hobbit, ahová el kell járnod pl. kirándulós csoporthoz becsatlakozni!
Sokkal több értelmét látom, mint állandóan orvostól orvosig rohangálni, és mivel a dokinak sincs fogalma mi bajod lehet az eszköztárából fog válogatni, ad szépen pirulákat.
Szóval tanácsom... szedd össze magad találj az életednek célt, hobbit, amit szívesen és rendszeresen csinálsz.
Igen szoval mikor kulfoldonnem szedtem gyogyszert, akkor sulyosbodott az allapotom a kintlet alatt, nagyon rossz allapotban voltam kint vegig, szoval ez sajnos az en esetekben gyogyszer nelkul nem megy!
Utolso: koszonom, hidd el probaltam mar gyogyszer nelkul es borzaszto volt, nagyon kellemetlen tud az lenni, mikor ugy erzed megfigyelnek vagy mindenki ellened van! Szoval ez nem olyan, hogy keresek magamnak valamilyen elfoglaltsagot, amiben el tudok melyedni es akkor abba marad. Ezt hivjuk mentalis betegsegnek. De amugy vannak hobbijaim.
Lehet, nekem is hasonlo nezeteket kellene vallanom! :(
Bevallom az igazat, kezdem feladni a remenyt, hogy valaha is elhagyhassam a gyogyszert, mivel az elhagyas utan szinte azonnal jonnek a negativ gondolatok, zaklatottsag-igerultseg erzet, szorongas. Sajnos muszaj gyogyszert szednem, mivel ha nem teszem meg, akkor egyertelmuen rosszabbul vagyok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!