Két borderline ember kapcsolata milyen lehet?
Nemcsak szerelmi kapcsolatra gondolok, hanem bármilyen olyan kapcsolatra, ami szoros, tehát ahol a tüneteik megnyilvánulnak.
Van itt erről valakinek tapasztalata, ismerősöktől, vagy saját, vagy akármi? Kíváncsi lennék :-)
#1: De igen. -- = +.
Gratulálok, matekzseni, vedd elő az ötödikes matekkönyvedet.
A borderline egy nagy spektrumon mozgó betegség. Két súlyos borderline nyilván nehezen tud jól működő kapcsolatot kialakítani, nemcsak egymással, a külvilággal sem. De pl. nem véletlenül vannak bordereseknek csoportterápiák. A beteg emberek a saját tapasztalataik által tudnak segítséget nyújtani egymásnak, jobban megértik egymás reakcióit.
Azt is hozzátenném, hogy 100%-ban egészséges ember nem létezik. Mindenki beleesik valamilyen sémába, a kérdés, hogy mennyire kórosan? Hogy az akadályozza-e az életvitelében, a társadalomba való beilleszkedésben?
Nekem a saját tapasztalatom, hogy nem tudtam sem beteg, sem egészséges emberrel hosszú távú barátságot kialakítani. Amikor depressziós epizódokkal küzdök bezárkózom. Elhanyagolom magamat is, a barátaimat is.
Férjnél vagyok egy jópár éve. Ő nagyon kitartó. Jól kontrollálja az érzéseit, ezért a viták alkalmával is nyugodt tud maradni, ezzel engem is megnyugtat. Biztonságot, stabilitást tud nekem adni, ami a gyógyulásban sokat segít. Erre szerintem egy borderlineos nem lenne képes. Viszont gyakran nem ért meg. A problémáimról más emberrel sokkal jobban el tudok beszélgetni, mert aki már volt mély depresszióban, pontosan tudja, hogy min megyek keresztül. Ő viszont sötétben tapogatózik, amikor az érzéseimről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!