Miért zavarnak, idegesítenek egyre jobban a zajok? 22F
Azt vettem észre az utóbbi években, hogy ere jobban zavarnak a zajok, főleg amikor az otthonomban vagyok. Ez lehet, ajtó csapkodás, mászkálás, emberi beszéd, kutya ugatás, madár csicsergés, gyerek sírás. Nagyon feltudom húzni magamat, és szinte fel tudok robbanni, és nem tudom el vonni a figyelmemet a zajról.
Volt, vagy van valakinek hasonló problémája? Egyáltalán ezzel a problémával, milyen szakterületű orvoshoz kellene fordulnom?
Nekem (meg kb. mindenkinek) akkor szokott ilyen lenni a leggyakrabban, ha akut, erős vagy enyhébb, de krónikus fájdalmam van. Vajúdó anyukák például egy kulcszörgésre is üvöltözni kezdenek, a fájdalom miatti stressz annyira felerősíti a zajokat.
Nálad is a stressz és frusztráció okozhatja ezt a túlérzékenységet, csak épo nem fizikai, hanem lelki fájdalom váltja ki.
Velem is előfordul elég gyakran. Hazajövök hullafáradtan, szabad a délután, vagy akár a hétvége, és zavar, hogy a szomszéd csapkodja az ajtót, hogy valaki húzgálja a függönyt, nyitogatják a szekrényt, mosogatnak, egyszerűen minden. És én is így vagyok, ahogy írtad, hogy annyira fel tudom húzni ezeken magam.
Ráadásul extra rossz alvó is vagyok. Minden egyes reggel ilyesmi zajokra ébredek, ami már reggel felhúz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!