Szerintetek a szociális fóbiát leginkább a rossz családban nevelkedés okozza?
Én sajnos egyre inkább erre jutok.
Talán a géneknek is köze van hozzá.
Sajnos a szüleim külün-külön is sérültek.
Egyik oldalon alkoholizmusra való hajlam,erőszakos viselkedés(ez anyám és családja,sajnos több rokon halt meg benne),másik oldalon apám átlagnál nagyobb érzékenység,szorongás.
És persze az együttélésük.Állandó veszekedések gyerekkorban.
Bennem az alakult ki,hogy soha nem akarok párkapcsolatot,mert az rossz,veszekedéssel,szorongással jár.
A te esetedben ez igaz, de nálam már nem. Tehát ez változó véleményem szerint. A géneknek is szerepük lehet benne.
Nálam viszont fogalmam sincs, hogy mitől lehet ez. Ameddig vissza tudok emlékezni, mindig ilyen voltam.
Na, ez egy nagyon jó hozzászólás, végre van, aki nyitottan mer gondolkodni!
Én szándékosan nem mertem erre a témára kitérni, de szerintem is az ilyen általam fentebb említett dolgokat csak ezzel, vagyis a reinkarnációval lehet megmagyarázni.
Én nem nagyon hiszek az ilyen spirituális dolgokban:)
Sajnos a testvérem sem teljesen egészséges,de ő "csak" pánikbeteg,de ő könnyebben kezeli a stresszt.
Talán az is szerepet játszik ebben,hogy én voltam a legnagyobb gyerek a családban,és nekem kellett összetartani a családot,és sajnos idővel kapcsolati közvetítőnek lenni a szüleim között.
Én sem igazán értem.
Külső alapján bőven lenne jelentkező,rendszeresen sportolok.
De a hideg futkos a hátamon,ha a párkapcsolatra gondolok,úgy összenőni egy másik emberrel.
Nekem ez nyomás lenne.
Max úgy tudnék valamilyen lazább kapcsolatot elképzelni,hogy külön élünk.
De ugye ez elég nagy luxus ma.
Na,meg akkor jönnének a bizalmatlansági dolgok.
Apám sosem akart megnősülni,de mivel fiatal volt mikor meghaltak a szülei egyedül volt,így beadta a derekát.
Anyám meg erőszakkal akarja a szeretet kivívni,rátelepszik,uralkodik a másikon.
Ráadásul úgy,hogy ő keresett egész életében kevesebbet,nem rajta múlott úgymond a család sorsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!