Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mentális betegségem lehet? Ha...

Mentális betegségem lehet? Ha igen, mégis mi? Tényleg csak olyanok írjanak akik nem kötekedni akarnak.

Figyelt kérdés

Igazából már régóta megfogalmazódott bennem az alábbi két kérdés. Lehet valami féle mentális betegségem? És ha igen,akkor mi?

Azért merült fel bennem a kérdés, mert nem túl gyakran,de mára már egyre többször előjön bennem frusztráció, hirtelen jókedvből olyan színtű ideg,szomorúság vagy nem is tudom mihez tudnám hasonlítani az érzést, jön rám. Mintha hangulatingadozásom lenne, azzal a különbséggel, hogy olyan gondolatok vannak bennem ,hogy olyan szívesen gyilkolnám meg 'xy'-t, akár szeretteimről,páromról is szoktam ilyeneket képzelni. Meg hogy valójában nem is szeretek senkit, sőt gyűlölöm az embereket. De ezeket nem mutatom ki..csak érzem és cikáznak a fejemben ezek a gondolatok ,de mások csak azt látják hogy lehangolt vagyok, vagy igazából ugyanúgy játszom mintha minden rendben lenne. Nem csak ilyen durva dolgok szoktak lezajlani bennem. De volt már, az futott végig az agyamon,hogy (volt egy abortuszom, ilyen 'normális' pillanatokban sajnálom.) De ha bekattan az agyam..vagy mi, arra is gondoltam..hogy ez nem is zavar engem..sőt.

És persze tudom a racionális agyammal,hogy ezek soha nem fognak tettlegességig fajulni. De kicsit megrémisztem magam néha és már figyelmeztetem magam,hogy ilyeneket nem szabadna gondolni.

Teljesen őszintén írtam ezt le, sőt lehet nem veszitek nagy dolognak ilyen formában,de ahogy végigmegy bennem ez a folyamat nagyon ijesztő tud lenni.

Lehet hogy bajom van? Mi a teendő ilyenkor? Nem merek erről beszélni senkinek.

2019. jan. 10. 20:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Pszichológust érdemes lenne felkeresni, olyat, akinek pszichoterapeuta végzettsége is van.
2019. jan. 10. 20:39
 2/4 anonim válasza:

A legtöbb embernek szoktak ilyen gondolatai lenni. Az, hogy ez esetleg nagy mértékű, jelenthet problémát. A legfontosabb az, hogy mindenképp merj beszélni erről szakembernek! Első sorban a pszichológust javaslom, ő majd tud neked segíteni, irányt mutatni.

Az abortusz egy hatalmas lelki trauma, amit nehéz feldolgozni. Ennek hatására is kialakulhat, de esetleg más traumatikus dolgokra is visszavezethető. Viszont tényleg fontos, hogy merj erről beszélni. Ez nem olyan dolog amit szégyellni kell, a pszichológus egy segítő ember, akinek az a feladata, hogy beszélgessen azzal, akinek szüksége van rá. De akár az is lehet, ha csak egy szerettednek mesélsz erről,akiben megbízol, esetleg ő is elkísér téged egy szakemberhez. Ha nem szeretnéd első sorban ezt ennyire emberek elé helyezni, nyugodtan írj nekem privátot, hátha tudok segíteni.

2019. jan. 10. 20:44
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

A pszichológussal egyetlen baj van. Egyszerűen akkora ellenérzet van bennem irántuk hogy hihetetlen. Nem tudnék elmondani egy idegennek semmit igazából, hiába tudom hogy ez a dolga. A bizalom sok idő még kiépül. A családommal nem vagyok ilyen kapcsolatban sajnos ,hogy ilyen mély dolgokról beszéljek. De lehet megpróbálkozom majd kiadni ezt magamból egy barátnak vagy talán a páromnak. Csak lehet rontana a helyzeten. Mert alapból a kiállásom a tipikus 'kemény lány' látszat. És már van aki így is tart tőlem. Jó persze ez így elég viccesen hangzik:D nem is a szó szoros értelmében nézve. És ha egy ilyen kikerülne még rólam..nem biztos hogy szóba állnának velem.

17/L vagyok egyébként ,ezért ez a nagy tehetetlenség érzet.

2019. jan. 10. 21:01
 4/4 anonim válasza:

Nagyon sok emberben ellenérzet van a pszichológusok iránt. Ezt ők tudják kezelni nagyon jól. Neked igazából csak annyi dolgod van, hogy elmész egyhez. Fog tudni segíteni, a bizalmat meg nagyon gyorsan ki tudja építeni. Egy kis nyitottság azonban kell, hogy legyen benned, hiszen máshogy nem tudsz beszélni a problémádról.

Pszichológussal olyasmi beszélgetni, mintha egy kicsit önmagaddal beszélgetnél. Nagyon sokat tanulják, hogy mikor mit és hogyan kell mondani bizonyos helyzetekben. Ne félj ettől hogy az ellenérzeted gátolni fog ebben. Ha elsőre nem is sikerül vele érdemben kommunikálnod, majd sikerül másodszorra. Ez ilyen.

Remélem valamennyire tudtam segíteni.

2019. jan. 10. 22:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!