Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan küzdhető le a szociális...

Hogyan küzdhető le a szociális fóbia?

Figyelt kérdés

Huszonéves egyetemista vagyok. Szorongok emberek között.

Félek, hogy ez végett nehezebben fogok munkát találni.

Pszichológus?

Gyógyszeres kezelés?

Terápia?

Van valakinek tapasztalata ezekről?

2019. jan. 9. 17:49
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
86%
Attól megy fel egyből a pumpám mikor így hirdetik az állást: "ha tudsz csapatban dolgozni", vagy "ha akarsz egy jó csapatban dolgozni...", milyen hülye szöveg ez, tényleg ez egy találó HR-es hirdetés akar lenni? Hát nálam ellenkező hatást éri el, biztos van pár ember aki lecsap az ilyenre, de szerintem "normális" ember is megrettenhet tőle, hiszen tudjuk milyen fúrások vannak legtöbb melóhelyen.. Bocs segíteni nem tudtam, csak együtt érezni :-( Készülök pszichológushoz, de arra is nehéz rászánni magam. A férjemen élősködök, bár így is jól élünk anyagilag. Vérplazma-adásból van kis bevételem, meg neten bolhapiacozom.. Ezeket meg tudom csinálni. Az a paradoxonja a bajomnak, hogy annyira szívesen dolgozom amúgy, még furcsa mód szerettem is elfáradni a munkában mikor még bírtam dolgozni. És annyira szeretném már újra felvenni a jól megérdemelt fizetésemet hogy erre gondolva sokszor el is sírom magamat hogy ilyen munkaképtelen vagyok :-(
2019. febr. 6. 11:11
 22/43 anonim ***** válasza:
33%

Ha valaki arra képtelen, hogy belássa segítségre, illetve szakemberre van szüksége az meg is érdemli, kedves utolsó válaszadó!

Az antidepresszans miert annyira remisztő? Tudnal normalis eletet elni!! Halal felelmem volt nem tudtam kimozdulni az utcara de nem turtem hanem cselekedtem mert erős voltam! Igen kellett segitseg, de nem feltem kerni hiszem magamtol sokkal hosszabb ideig szenvedtem volna

Segits magadon, isten is megsegit!

Az első lepeseket csak te tudod megtenni. Es igen, a gyogyszer segit.

Gyogyulast kivanok mindenkinek

2019. febr. 6. 16:57
 23/43 A kérdező kommentje:
Nagyon igaz utolsó!
2019. febr. 6. 17:10
 24/43 anonim ***** válasza:
21-es, te hogyan, hol ismerted meg a férjedet? Hogyan lehet egy szociális fóbiásnak párkapcsolata? Lehet, hogy te enyhébb formájában szenvedsz ennek, meg nőként talán nem olyan reménytelen a helyzet.
2019. febr. 7. 10:52
 25/43 anonim ***** válasza:
Akik nem szenvednek olyan súlyos formájában, azoknak segíthetnek a gyógyszerek meg valamilyen terápia.
2019. febr. 7. 10:57
 26/43 anonim ***** válasza:

21-es, visszatérve a házasságkötésre, arra is célzok, hogy egy ilyen embernek, ha el jut addig, elvileg az esküvő tipikusan egy "rémtörténet" kéne, hogy legyen, meg az ezzel járó igen hosszú készülődés, felhajtás. Bár tudom, hogy ezt az egész kálváriát meg lehet oldani diszkréten, kevés emberrel is, ami ráadásul olcsóbb is.

Nekem sajnos nemhogy nőkkel, de senkivel nincs esélyem beszélgetni, ismerkedni a helyzetemből kifolyólag.

2019. febr. 7. 11:12
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
21-es vagyok. Igen, a puccos esküvő nekem is rémálom lett volna. Ezért 2 tanúval intéztük el :-) Hogy hol ismertem meg? Akkor még volt egy-két barátom, ők mutattak be egymásnak minket. Véletlen volt, nem vakrandi amúgy. Már nincs nagyon barátom a régiek is kikoptak. Felületes barátság volt amúgy is. Képtelen vagyok úgymond ápolni a kapcsolatokat. A férjemnek szerencsére jó barátai vannak, és tartja velük a kapcsolatot, igyekszem nem visszahúzni ebben, úgy értem, néha nagyon nehezemre esik bárkivel is találkozni, beszélgetni, csak az ő kedvéért, gyomorideggel...
2019. febr. 7. 14:06
 28/43 anonim ***** válasza:
100%
megint 21- es vagyok, még csak annyit, hogy talán régen még nem volt ilyen súlyos a szocfóbiám mint most, már nem lennék képes új kapcsolatra. Azt hiszem nekem sokat romlott az állapotom miután 2 gyerekkel összesen 6 évig gyesen voltam, na akkor zárkóztam el igazán. Gyűlöltem és gyűlölöm az ilyen anyukás-babás összejöveteleket, pofázásokat pl a játszótéren, oviban stb, akkoriban kezdtem érzeni hogy egyre befordultabb vagyok. De a gyerekeim szerencsére nem látják kárát, ők az apjuk természetét örökölték.
2019. febr. 7. 14:17
 29/43 anonim ***** válasza:

Értem. Érdekes olvasni, hogy kinél hogyan és mikor alakul ki.

Én ahogyan írtam korábban, mindig is ilyen voltam, már az óvoda elején éreztem az elszigeteltséget meg a feszültséget, nagy fokú gátlást. Rosszul éreztem magam a többi gyerek meg idegen felnőttek társaságában, nem tudtam a többiekkel együtt önfeledten játszani, vagy csak erőltetve.

2019. febr. 7. 16:55
 30/43 anonim ***** válasza:
100%

Igen,egy durva szociális fóbiásnak párkapcsolata sem nagyon lesz,mert egy párkapcsolatban is feszengve érezné magát egy másik emberhez láncolva.

Egy szociális fóbiás nem szeret társaságba járni,az meg milyen párkapcsolat,hogy "csak otthon ülünk",ezekbe bele szoktak bukni még a nem szociális fóbia miatt az emberek,pusztán kedv hiánya,vagy fáradtság miatt nem történik semmi,nem mozdulnak ki.

Max,akkor tudnak együtt lenni,ha mindkettő szociális fóbiás,de akkor meg anyagilag kerülnek veszélybe,mert ha mindkettő kiesik a melóhelyről,akkor miből élnek?

Én pl állandó nyomásnak érezném,hogy valakivel ide-oda kellene mennem.

2019. febr. 7. 17:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!