Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbetegek, milyen gyakran...

Pánikbetegek, milyen gyakran van pánikrohamotok?

Figyelt kérdés
2010. jún. 29. 09:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Nagyon változó, van hogy hetekig nincs, aztán egyszer csak a semmiből előjön újra...Szerencsére nem napi szinten, mert az évek alatt megtanultam kezelni magamban.

Hosszabb utazások előtt viszont mindig van.

2010. júl. 1. 10:44
 2/17 anonim ***** válasza:

másfél éve,(amióta pánikbeteg vagyok)minden nap többször.

és neked kedves kérdező?15/L

2010. júl. 1. 16:23
 3/17 A kérdező kommentje:
Először csak 2-3 rohamom volt egy hónapban, akkor még nem törődtem vele, azt hittem, csak kimerültem, mert sokat tanultam meg minden összejött. Aztán hirtelen volt egy olyan nap, amikor 4-5-ször is rosszul lettem, elmentem orvoshoz, mert azt hittem, valami szívbetegség, de semmi baja a szívemnek, a doki mondta, hogy pánikbetegség. Sedatif pc-t kaptam rá; elkezdtem szedni, még egy pár hétig szinte minden nap többször is rosszul lettem, de egy ideje már jobb, hetente 1-2 rohamom van, az se mindig olyan rendes roham, van, hogy úgy érzem, hogy mindjárt rohamom lesz, de aztán mégse jön.
2010. júl. 1. 20:48
 4/17 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A Sedatif-PC-t ki mondta neked, hogy szedd? A háziorvosod, a pszicháter, vagy valaki más?

Leírnád nekem, milyenek a pánikrohamaid? Hogyan kezdődik, mik történnek a roham alatt, és hogyan mulik el?

És mindegyik ilyen?

2010. júl. 2. 00:32
 5/17 anonim ***** válasza:

Az attól függ hogy milyen gyakran találkozik az ingerrel ami közvetlenül kiválthatja.

Persze van olyan hogy már a puszta agyi fáradság és csend is kiváltja ezt embere válogatja.

2010. júl. 2. 10:17
 6/17 A kérdező kommentje:

00:32

Pszichiáter ajánlotta a gyógyszert, mert nem akart rögtön nyugtatót felírni, hátha ettől is javulni fog.

Úgy szokott kezdődni, hogy nehezebben veszem a levegőt, és közben erősödik a szívverésem, vagy mi. Nem biztos, hogy felgyorsul, csak erősebben érzem, nem tudom jobban megfogalmazni. Ez az, amikor érzem, hogy mindjárt rohamom lesz, de aztán nem mindig szokott rosszabb lenni. Utána meg beszédülök, remegek és nagyon félek, de nem tudom így pontosan megmondani, hogy mitől. Attól, hogy valami betegségem van és mindjárt meghalok, vagy nem is tudom. Pedig tudom, hogy semmi bajom, de attól még félek. Ilyenkor általában felállok (ha épp ültem) és elkezdek kényszeresen mászkálni, de volt már olyan is, hogy nem tudtam megmozdulni, annyira rágörcsöltem. De ez így leírva nem annyira hiteles, át kell élni, hogy tudd. Vagyis bárcsak inkább ne kéne :(

2010. júl. 2. 18:09
 7/17 anonim válasza:
90%
Nekem évekig volt pánikbetegségem.(5-6 éven keresztül szinte napi rendszerességgel) Azt le sem tudom írni micsoda borzasztó dolog az. De hál istennek már vagy tíz éve nem volt . Sokat kínlódtam vele. Voltam pszichológusnál, különböző gyógyszereket szedtem, relaxáltam,és természetesen rengeteget olvastam a kezelés lehetőségéről. De hál istennek elmúlt azaz pszichológia, az önszuggeszció sokat segített nekem. Érdekességként azért meg kell említeni, egy italozás utáni napon azért előjön és hál istennek mivel nem igen iszom ez nem sűrű. De amikor józanodom azaz másnap nagyon kínoz a pánikbetegség.örömmel olvasnék tapasztalatokat más "sorstársaimtól " akit estlegesen kínoz a pánikbetegség. Egyszóval mindenkinek ajánlom az önszuggeszciót. Legyen az előtted,azaz a gondolatodban a tudatodat próbáld arra rávezetni "nincs semmi bajom nem vagyok beteg,jól érzem magam" És azzal hogy ez rögzüljön a tudatodban. nekem ez használt.Ja és ha gondolod irj ,és ajánlok egy jó relaxációt.
2010. júl. 4. 10:12
 8/17 anonim válasza:
A lázgörcs is pánik betegség?
2010. júl. 4. 12:58
 9/17 anonim válasza:

sziasztok!

tapasztalat:

nekem két éve vannak pánikrohamaim, szerencsére ritkán, keztetben kb. 1-2 hetente, azt hittem elpusztulok, rémes volt, főleg az első, mikor azt se tudtam, mi van. (egy nehezen meglépett szakítás miatt, úgy vélem, illetve az egész életmódom nem olyan volt, mint ahogy szeretem). azóta rendeztem soraim, és minden szép és jó, így már nagyon ritkán van olyan "igazi". pont úgy zajlik, mint ahogy a kérdező leírta, (plusz hányinger) de a "totális megsemmisülés érzés" egyre ritkább. az alkohol nálam is belejátszik néha másnap. korábban főleg lefekvés után tört rám, éjszaka. a doki Frontin-t írt fel, de nem szedem, inkább megpróbálom kezelni a dolgot, egyre több sikerrel. mostmár inkább napközben szokott előjönni, nagyon ritkán. ha már nagyon nyomasztó kezd lenni, a fel-alá mászkálás és az, hogy ha valami közeli ismerőssel épp együtt vagyok (ez általában így van olyankor, és főleg szegény barátom az illető), és beszélni kezdek neki a dologról, "hogy ezt meg azt érzem, és rémes, de tudom, hogy csak illúzió, bla bla" hamar segíteni szokott, ezt tudom ajánlani, ha az ismerősök bírják a párperces strapát :)

mostanában akkor tör rám, ha épp senmmi dolgom és nincs ami lekössön, ez ritka, vagy ha valamit időre kell teljesítenem, (grafikai munka) és úgy érzem kicsúszok, és semmi kedvem az üggyel foglalkozni. meghát maga a hipohondria is kiváltja, ami időnként rámtör. :)

de már elég ritka. azt mondják, ez a fiatalok betegsége... meg kell tanulni kezelni, és ha elmúlnak a bizonytalanságok, kialakul az ember élete, akkor ez is rendeződik szerintem.

25/l

2010. júl. 4. 13:10
 10/17 anonim ***** válasza:
Azért van ennyi új betegség, mert az emberiség megbontotta az őszhangot a saját világával. Vissza kell találnunk ahhoz a vezérlő erőhöz, amit elhagytunk.
2010. júl. 4. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!