Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tudnátok segíteni? Ki vagyok...

Tudnátok segíteni? Ki vagyok idegileg és magányosnak érzem magam.

Figyelt kérdés
Nem azt mondom hogy olyan világméretű gondjaim vannak, de örülnék ha kapnék pár segítő jellegű választ. Az a nagy helyzet hogy kicsivel fejlettebb, érettebb vagyok a kortársaimnál. Ezzel nem felvágni szeretnék csak gondolom hogy ebből ered sok problémám ami adódott. Ott kezdődött az egész hogy nagyon fiatalon, korán kamaszodni kezdtem. Szerintem ez áll amögött amik ezek után történtek, de ez csak találgatás mert nem látok más kiváltó okot. Lényeg a lényeg, onnan kezdődött a lavina hogy az iskolában pár barátnőm elmondott nekem egy hülye rémtörténetet, ami nagyon megragadott bennem és azon az éjszaka nem bírtam elaludni, izzadtam és erősen vert a szívem. Átmentem anyukámék szobájába, felkeltettem őket, és mondtam anyának hogy rosszul vagyok. Megmértérték a pulzusomat és a vérnyomásomat és mindkettő nagyon magas volt. Azon az éjszaka náluk aludtam és sikerült megnyugodnom de mivel túlsúlyos voltam és vagyok ezért én bemeséltem magam hogy ez a feleslegem miatt volt. Napokig nem ettem csak ittam az iskolában pedig sokszor sírtam. Elkezdték rólam azt pletykálni hogy csak azért csinálom hogy ne kelljen tesiznem mert a tanár kiállított mikor nem voltam túl jól. Volt amúgy hogy a vércukrom is leesett mert nem ettem. Sokan elfordultak tőlem. Azon a nyáron hipochondriás tüneteim voltak. Betegesen féltem attól hogy beteg leszek és nem mertem hozzáérni tárgyakhoz ha pedig megtettem mentem kezet mosni azonnal pedig nem voltak piszkosak vagy bármi ilyesmi. Az azután következő évben ezek a gondolatok megszűntek és ekkor kezdtem pszichológushoz járni ha jól emlékszem. Volt egy pofáraesésem egy fiú miatt aki tetszett de ő lényegében csúfolt és más lány tetszett neki. Ez csak mellékes. Viszont ekkortájt kezdtem belecsúszni a depresszióba. Még egy évre rá már nem is éreztem semmit. Akkortájt kezdtem el vagdosni magam. Nem szó szerint ugyan mert csak apró vágások voltak a karomon nem "igaziak" de ez is számít. Ezután az új iskolaévben maradt minden így és lett végre egy barátnőm mert előtte nem igazán voltak barátaim. Csak egy volt de az kihasznált kezdetekben, utána viszont kibékültünk. Abban az évben félévkor elmentem egy másik iskolába de ott nem éreztem jól magam mert az osztály össze volt szokva én meg introvertlt vagyok szóval nem sikerült nagyon barátkoznom. Ekkor kezdtem el lógni mert magányosnak éreztem magam és volt hogy piszkáltak vagy beszóltak az iskolatársaim. Az újdonsült barátnőmmel pedig összevesztünk többször, de egyszer végleg összevesztünk. Jött a nyár. Egész szép volt, de augusztusban kényszeres tünetek lettek rajtam úrrá. Emellett visszamentem abba az iskolába ahonnan jöttem. Elkezdtem újra pszichológushoz járni mivel az abbamaradt és csak most két év múlva mentem vissza. Kiderült hogy kényszerbeteg vagyok. Ezalatt a barátnőmmel igyekeztem kibékülni és elfogadta a bocsánatkérésemet de nem nagyon foglalkozott velem. Megint egyedül voltam mert a másik barátnőm másik iskolába ment. Emellett ott is elkezdtek rosszindulatú megjegyzésekkel illetni amit nem viseltem jól az érzékenységem miatt. Az osztályfőnök folyton ítélkezett felettem amit utálok. Megint elkezdtem lógni. Anyával megbeszéltük hogy megint iskolát fogok váltani amire pár napja sor is került. Ma viszont nem mentem be mert egyszerűen elkapott az az érzés hogy milyen reménytelen vagyok és féltem kisírt pofával késve beérni anyával pedig most is veszekedtünk. Bocsánat a hosszú szövegért. Az a lényeg hogy depressziós vagyok és szorongásbeteg. A családban egyedül az anyámmal és az apai ágú nagyszüleimmel vagyok igazán jóban meg még ott van egy barátnőm is az iskolában. Elég egyedül érzem magam és elhanyagoltnak. Azt is leszögezném hogy ez nem kamu kérdés. Tudnátok tanácsot adni?

#lány #depresszió #szorongásbeteg
2018. dec. 19. 09:41
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja még annyit hozzátennék hogy a trollok kíméljenek. Senkinek sem lesz jobb attól hogy fölösleges válaszokat adunk.
2018. dec. 19. 10:32
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia. Hány éves vagy?

Én szeretnék segiteni neked, mert nagyon magamra ismerek a történetedből. Rengeteg iskolaváltás, éhezés, kényszeres szokások, összeveszés barátokkal, barátok végleges elvesztése, elvált szülők egymáshoz dobáltak engem, mert sehol se volt jó. A kérdésem az lenne, hogy milyen a kapcsolatod a szüleiddel és kivel élsz most?

2018. dec. 19. 17:53
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Igazából az én szüleim nem váltak el és együtt is élnek viszont az apámmal már kb.3 éve elég rossz viszonyban vagyunk. Szinte nem is szólunk egymáshoz csak ha nagyon muszáj és nem is kedvelem túlzottan mert néha kicsit agresszív és egyszer olyanokat vágott hozzám hogy engem elmegyógyintézetbe kéne zárni amiért kényszerbeteg vagyok. Tudom hogy nem igazán minősül bántalmazásnak de nekem az elég rosszul esett. Van egy testvérem is de vele pár hónapja rendesen összekaptunk és azóta vele is csak akkor beszélek ha nagyon muszáj azontúl inkább csak marakodunk. Egyedül anyámmal vagyok jóban de sajnos vele is gyakran összekapok. Az apai ágú nagyszüleim még azok a rokonaim akikkel évente nem csak egyszer találkozom és jóban is vagyunk. A barátnőmmel meg elég hullámvölgyes a kapcsolatunk...
2018. dec. 19. 18:58
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia! Én is teljesen magamra ismerek a történetedből, sok minden stimmel. Kiközösítettek, emiatt iskolát váltottam többször, de nem hozták meg a várt hatást (jobb lett, de most már tudom, hogy én IS taszítottam el magamtól a többi embert), szorongás, pánikbetegség, gyógyszerek, terápia... ez egy hosszú folyamat, de bele kell állni és dolgozni rajta. Ami nekem sokat segített az a pszichodráma volt, keress rá a Magyar Pszichodrámás Egyesületre, de persze mások is indítanak csoportokat. Ez olyan, mint a színjátszás, amit szóban nem tudsz elmondani, "kijátszod" magadból. Emellett jártam pszichológushoz is mellette, de önmagában a dráma is hatásos.

Ha gondolod, írj rám, szívesen beszélgetnék veled. Tudom idősebben már mindenki marha bölcs, de meg kell erősödni!

2019. jan. 1. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!