Teljesen hasznavehetetlennek érzem magam! Mi lehet az oka? Mit tegyek ellene?
Tudom magamról, hogy eleve nincs sok önbizalmam, de akárhányszor végiggondolom, mindig eszembe ötlik, hogy AZ ÉG EGY ADTA VILÁGON SEMMIBEN NEM VAGYOK JÓ
- tanulás terén ugyan nem vagyok sz@r helyzetben (rendszerint négyessel zárok a legtöbb tantárgyból, pl. idén is), mégis azt látom, hogy sokak mennyivel jobbak nálam, ráadásul egy tantárgyból sem vagyok kiemelkedő
- a kondim pocsék... ez az egyetlen a sok szempont közül, ami engem a legkevésbé sem zavar, ugyanis utálok mozogni
- mások szerint (akik élőben ismernek) idegesítő vagyok és idióta, és ezt rendszeresen fel is róják nekem... szerencsére most már viszonylag emberszámba vesznek, nem úgy, mint az általános iskola idején...ennek ellenére úgy érzem, hogy sokan nem kedvelnek
- emiatt nincsenek is igazán komoly barátaim, és még barátnőm se volt (holott rettenetesen vágynék rá), ami tovább fokozza az amúgyis terebélyes önbizalomhiányomat
- kézügyességem nuku... semmit nem tudom elvégezni gyakorlatilag, amihez kézügyesség és/vagy műszaki szakértelem kell, például összeszerelni egy polcot, vagy kicserélni egy hibás részt a gépemben
- társasjátékokban se vagyok jó (sakk, malom, stb.), sőt minden más játékban sz@r vagyok egyszerűen (akár valós, akár számítógépes)
körülbelül ennyi... (előfordulhat, hogy valamit kihagytam, amihez még nem értek)
napjaim már elég régóta úgy telnek, hogy itthon ülök és számítógépezek egész nap... igaz, MSN-en tartom a kapcsolatom ismerősökkel és netes ismerősökkel
valójában amúgy sem vagyok az az ember, aki rengeteget gyötri magát a rossz dolgok miatt, de ez rendszeresen eszembe jut és ilyenkor aggodalom tölt el, hogy egyáltalán akkor minek vagyok, ha semmire se vagyok jó? meg hogy mi lesz velem 5-10 év múlva így?
elnézést, amiért hosszú lett, de megköszönöm, ha végigolvasod és megpróbálsz segíteni :)
16/f
(egyébként a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy apukám meghalt 4 évvel ezelőtt és ez lehet hogy előidézett valamit - bár én nem érzem így)
Hát az eszedbe se jut, hogy a barátok segíhetnek neked?
Meg nehéz úgy tanácsokat adni, h nem igazán tudunk rólad semmit.
Nehéz ez a időszak minnyájunk számára blablabla...
Na ez az ami nem igaz.
Soha ne hidd el senkinek, hogy te vagy a hibás, vagy a kamaszkor vagy ilyenek.
Egy kicsit rajtad is múlik ez igaz, de főként a családodon.
Nem azt mondom, hogy okold őket!
Ha szépen nyugisan elvagy, senkit nem oltasz be, akkor nem vled van a baj.
Jutiseszembe: Szereted a zenét????
Mindenről azt hiszed,hogy béna vagy hozzá,ezért bele sem kezdesz.De így elszalaszthatsz jó lehetőségeket,ha nem teszed magad próbára különféle dolgokban,sosem fogod megtudni,miben vagy igazán jó.Elmegy melletted az élet!
Van úgy,hogy valami nem sikerül elsőre,de azért még nem kell feladni.
hangszeren próbáltam már játszani (pár hónapig gyakoroltam), semmi sikerrel... pedig akkoriban a késztetés is megvolt
a lustaságban pedig van vmi :( :D a világ leglustább embere vagyok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!