Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Teljesen hasznavehetetlennek...

Teljesen hasznavehetetlennek érzem magam! Mi lehet az oka? Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés

Tudom magamról, hogy eleve nincs sok önbizalmam, de akárhányszor végiggondolom, mindig eszembe ötlik, hogy AZ ÉG EGY ADTA VILÁGON SEMMIBEN NEM VAGYOK JÓ

- tanulás terén ugyan nem vagyok sz@r helyzetben (rendszerint négyessel zárok a legtöbb tantárgyból, pl. idén is), mégis azt látom, hogy sokak mennyivel jobbak nálam, ráadásul egy tantárgyból sem vagyok kiemelkedő

- a kondim pocsék... ez az egyetlen a sok szempont közül, ami engem a legkevésbé sem zavar, ugyanis utálok mozogni

- mások szerint (akik élőben ismernek) idegesítő vagyok és idióta, és ezt rendszeresen fel is róják nekem... szerencsére most már viszonylag emberszámba vesznek, nem úgy, mint az általános iskola idején...ennek ellenére úgy érzem, hogy sokan nem kedvelnek

- emiatt nincsenek is igazán komoly barátaim, és még barátnőm se volt (holott rettenetesen vágynék rá), ami tovább fokozza az amúgyis terebélyes önbizalomhiányomat

- kézügyességem nuku... semmit nem tudom elvégezni gyakorlatilag, amihez kézügyesség és/vagy műszaki szakértelem kell, például összeszerelni egy polcot, vagy kicserélni egy hibás részt a gépemben

- társasjátékokban se vagyok jó (sakk, malom, stb.), sőt minden más játékban sz@r vagyok egyszerűen (akár valós, akár számítógépes)

körülbelül ennyi... (előfordulhat, hogy valamit kihagytam, amihez még nem értek)

napjaim már elég régóta úgy telnek, hogy itthon ülök és számítógépezek egész nap... igaz, MSN-en tartom a kapcsolatom ismerősökkel és netes ismerősökkel

valójában amúgy sem vagyok az az ember, aki rengeteget gyötri magát a rossz dolgok miatt, de ez rendszeresen eszembe jut és ilyenkor aggodalom tölt el, hogy egyáltalán akkor minek vagyok, ha semmire se vagyok jó? meg hogy mi lesz velem 5-10 év múlva így?

elnézést, amiért hosszú lett, de megköszönöm, ha végigolvasod és megpróbálsz segíteni :)

16/f

(egyébként a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy apukám meghalt 4 évvel ezelőtt és ez lehet hogy előidézett valamit - bár én nem érzem így)

2010. jún. 27. 22:19
1 2
 1/17 d,jpt L ***** válasza:
Példának okédékáért, csinálj valami hasznosat.
2010. jún. 27. 22:26
 2/17 A kérdező kommentje:
de mit??????? épp ez az!
2010. jún. 27. 22:27
 3/17 anonim ***** válasza:

Először is hitesd el magadban, hogy jó vagy valamiben!

Attól talán több önbizalmad lesz.

2010. jún. 27. 22:30
 4/17 A kérdező kommentje:
már végiggondoltam, semmi iylen nincs! :(
2010. jún. 27. 22:34
 5/17 anonim válasza:

Szia, én teljesen ugyanez vagyok csak lányban. Konkrét 5let nincs, de ha gonolod, vegyük fel a kapcsolatot privátban és segítsünk egymásnak amiben tudunk.

L/16 (három hónap múlva)

2010. jún. 27. 22:41
 6/17 anonim ***** válasza:

Talán az a baj,hogy nem találtad meg azt,ami igazán érdekelne,amit szívből csinálnál.

Javaslom,hogy keress magadnak valamilyen hobbit,több dologgal is próbálkozhatsz,"belekóstolsz"ebbe-abba,aztán majd rájössz,melyik az a tevékenység,ami a legjobban leköt.Ha megtaláltad azt a foglalatosságot,amit nagyon szeretsz és sokat fogod gyakorolni,akkor abban biztos,hogy nagyon jó leszel.

2010. jún. 27. 22:44
 7/17 anonim ***** válasza:

Nekem se jó a kézügyességem, nem vagyok kitűnő tanuló, nem vagyok sportoló, és engem is kerülnek az emberek.

Azt tanácsolom, hogy válalj munkát! Nem baj, ha nem vagy jó ebben, a lényeg, hogy csináld. Talán baráti kapcsolatokra is szert tehetsz.

Mozogj! Elég 10-15 perc naponta. Menj egy kört a bringáddal, vagy, ha nincs, akkor fussál. Nem lesz semmi bajod tőle.

Olvass, Tanulj! Olvass el egy könyvet, ami egy olyan témáról szól, ami közel áll hozzád. Tanulj olyan dolgokat, aminek később hasznát veszed: weblapkészítés, gépírás, nyelvek tanulása, stb.

Kirándulj! Menj a természetbe, hogy megtisztulhasson a fejed! Egy kis friss levegő mindig segít.

Teljesen mindegy, mit csinálsz, a lényeg, hogy kerüld az unalmat, az egyedüllétet. Mivel az börtönbe zár téged, és életed végéig ott maradsz. Ne álljon néhány ostoba ember az útadba az emberi kapcsolatok terén. Biztos van egy társaság, amely befogad téged. Ne azt nézd, miben nem vagy jó, hanem hogy mit tudsz csinálni. Mindenki ért valamihez, csak rá kell jönni mihez. Neked is rá kell találnod önmagadra, hogy normális életet élhess.

2010. jún. 27. 23:01
 8/17 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat :)

remélem, 16/L csak véletlenül 0%-os :D

2010. jún. 27. 23:02
 9/17 A kérdező kommentje:

23:01

a munkával épp az a bajom, hogy még ehhez is sz@rnak érzem magam, mert hamar feladom (ez tuti változik majd, mire komolyan dolgoznom kell), ráadásul a környéken az egyetlen álláslehetőség a címerezés, amit akkor sem vállalok el, ha az életem múlik rajta

a mozgást még mindig hagyom...nem szeretem

az olvasás jó ötlet :) a tanulás is elgondolkodtató :)

unatkozni általában nem szoktam :D

tudom, hogy van, akik befogadnának, a baj csak az, hogy biztosan nem ebben a városban... :( Youtube-on van egy közösség, ahol aktív tag vagyok és ahol barátságos arcok vannak, dehát...az mégse ugyanaz :/

2010. jún. 27. 23:10
 10/17 anonim ***** válasza:
Úristen!! Mintha én írtam volna, komolyan. Furcsa, hogy vannak emberek akiknek ugyanaz a problámájuk, mint nekem. Az összes pont igaz rám, annyi különbséggel, hogy lány vagyok és 21 éves. Nekem nem sikerült megoldanom a dolgot, igazából csak egyre rosszabb lett. Főként a továbbtanulásmál jelentkezett ez a dolog, akkor sem tudtam hová tovább. Végül elmentem a jogi egyetemre, de ott is csak küszködöm, nem érzem, hogy igazán jó lennék benne. És engem sem bírnak a többiek, pedig próbálkozom nagyon. Lehet hogy ez a baj..
2010. jún. 27. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!