Mit tegyek ha depressziós vagyok de anyukámnak nincs pénze pszichológusra?
16 vagyok. Beszéltem erről anyával (szerintem ő is depredsziós,legalábbis biztos az vol) es megmondta hogy nincs pénzünk erre. Ráadásil ennek az egésznek már testi tünetei is vannak.
Kihez forduljak? Iskolapszichológusunk nincsen.
Kérdező,nem vagy te túlhajszolva? Vagy túl stresszelve? Lehet hogy csak pihenni kéne.Félrevonulni csendbe, lustàlkodni és hagyni,hogy leülepedjenek a gondolatok.De jó lehet erre egy kis séta is a ligetben,erdőben, csendben,friss levegőn.Ilyenkor az a legjobb,ha az ember először szépen lecsillapodik,pihen.Aztàn lasan elkezdi renbe szedni az érzéseit,gondolatait.
A pszichológus kérdéseket fog feltenni.Bennem semmit nem indítottak el a kérdései.Persze neked bevàlhat.
DE a kérdéseket magadnak is fel tudod tenni:Mit teszek? Miért teszem? Milyen szeretnék lenni? Hol kezdjem a vàltozàst? Stb ezer kérdést tudsz feltenni magadnak is.És biztosan segít ez is jó döntésre jutni.
Az öngyilkossàg nem jó megoldàs,mert utàna ugyanazzal a problémàval fogsz szembe kerülni később is.Ugye nem akarod több életen keresztül ugyan azt a leckét megkapni? Senki nem akarja,hogy ily módon idő előtt tàvozz ebből a vilàgból.Hisz te sem véletlenül vagy itt.Segítőink odaàt is vannak.De nem avatkoznak az életünkbe.Bizonyos helyzetekben,pl krízis helyzetek,azonban súghatnak, hogy helyes irànyt mutassanak.Azonban a zavarodott,depressziós gondolatok,az elkeseredettség megakadàlyozza,hogy meghalld a hangjukat a szívedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!