Ha a pszichiáterem mindennemű iq-teszt elvégzése nélkül azt írta rá a leletemre, hogy az intelligenciám a normál tartományban van, de a Mensa on-line iq-tesztje szerint az intellektusom enyhén átlagon felüli, akkor most melyik az igaz?
Figyelt kérdés
2018. dec. 1. 14:21
1/12 anonim válasza:
Mensa mindenkinek azt irja hogy atlagon feluli, csak hogy befizess es megcsinald a hivatalos tesztet.
2/12 anonim válasza:
Ha van pszichiátered, az már nem jó jel az Álmos könyve szerint se :D
3/12 anonim válasza:
Nekem régebben pszichológus mérte fel az IQ szintemet. Pszichiáter szerintem nem foglalkozik ilyesmivel.Neki teljesen mindegy, egy beszélgetésből megállapítja, hogy "normális" vagy, és az IQ szinted is normál szinten lehet:D
4/12 anonim válasza:
Az emberekben téveszmék vannak az intelligenciával kapcsolatban. Az hogy magasabb az IQ-d, nem jelenti azt hogy okosabb vagy az átlagnál.
5/12 anonim válasza:
Intelligenciateszt nélkül nem mondható meg az IQ-d. De az online IQ tesztekben ne bízz.
6/12 anonim válasza:
Az "átlagon felüli" nem azt jelenti, hogy "kimagasló". Ne szállj el magadtól. Attól még, hogy nem egy agyatlan, primitív idióta vagy, nem leszel automatikusan zseninek nyilvánítva.
7/12 anonim válasza:
Röviden és velősen. a magas IQ nem azt jelenti hogy okosabb vagy másoknál. Nálad alacsonyabb IQ-val rendelkező emberke is lehet nálad műveltebb.
8/12 dq válasza:
Az emberek felének átlagon felüli
(és a felének átlagon aluli).
Simán lehetsz normál tartományban, hogy a felső félbe tartozol.
9/12 anonim válasza:
Ezeken a papírokon az számít, hogy az "ép" tartományba esik-e az IQ-d, vagy az alatt van. (Azt IQ-teszt nélkül is fel tudja mérni egy pszichiáter.) Ezekben a doksikban sablon mondatok vannak, ennél a résznél tudják beírni, ha értelmi fogyatékossága van a betegnek. Minden más betegnek "átlagos"-t írnak.
10/12 anonim válasza:
Nem értem miért olyan fontos ez, mindenki gondolkodása eltérő kicsit, más logika alapján viszonyulunk egy adott feladathoz. Szerintem ha csak nem fogyatékos valaki akkor ennek nincs komolyabb jelentőssége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!