Valaki kitöltötte ezt a tesztet? The Ritvo Autism Asperger Diagnostic Scale-Revised (RAADS-R).
Mint kiderült, évről-évre kitöltöttem újra és újra, és az eredmény mindig magasabb volt. Pár éve még 155-170 között mozgott, jelenleg 196-ot mutat (most fejeztem be).
19 éves lány vagyok, INTJ. Néhány fórumon már összehozták a személysiégtípusokkal, azért írom. Az IQ-m jelenleg 167 - pszichiáter állította ki (azt mondták az Aspiesokra ez is jellemző).
Mit gondoltok érdemes orvoshoz mennem vele, ha igen akkor miképpen? Aspergeres vagyok, vagy lehetek? Régen már vizsgáltak vele, de elvetették a magas intelligencia hányados miatt.
Szia!
Én kitöltöttem mindegyiket. Introvertált vagyok, Myers-Briggs szerint ISTJ-A. Bár viselkedésemben asszertívvá váltam a társadalmi elvárások miatt, belül non-stop szorongok. Ez főleg a nem tudatos cselekvéseimben nyilvánul meg (pl. stresszhatásra gondolkodás nélkül dalolászni kezdek vagy dadogok, csavargatom a hajam, dölöngélve nyugtatom magam; az álmaim 85%-ában menekülök). Egyedül a RAADS-R teszten kaptam ASD-gyanús eredményeket, ami alapján orvosi kivizsgálást ajánl a teszt.
Összpontszám: 96 (határérték: 65)
Nyelv: 7 (határérték: 4)
Társas kapcsolatok: 28 (határérték: 31)
Szenzoros/motorikus: 39 (határérték: 16)
Behatárolt érdeklődési terület: 22 (határérték: 15)
AQ: 21 (határérték: 32)
EQ: 57 (a neurotipikus nőké átlagosan 42,3)
Tehát eléggé vegyesek az eredmények. Úgy gondolom, a RAADS-R csak a nagy mértékű szorongásomat téveszti össze az Aspergerrel, mert ilyen EQ értékkel kizártnak tartom.
Nálad viszont minden jel arra mutat, hogy ilyesmi áll fenn. Az a kérdés, hogy ez mennyire okoz neked vagy a környezetednek problémát a mindennapi életben. Mert ha komoly hátrányod származik belőle, akkor mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, de ha igazából nincs nagy gond, csak érdekel a téma, akkor nem feltétlenül éri meg pénzt, időt és energiát pazarolni valami olyasmire, ami nem olyan fontos és nem is lehet rajta túl nagy mértékben változtatni.
Nekem raads-r böl:
teljes pontszám: 175
Nyelv: 18
Társadalmi.: 87
Érzékelő. : 43
Konkrét érdekek: 27
Előző vagyok. Többit is kitöltöm. Pill
(Aspergeres vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!