Okkal feltételezhetem azt hogy a barátom szociopata?
Előfordult már hogy olyan dolgokkal viccelődött amik nem azok, kiharapna egy darabot az arcomból, és megenné, kikötöz és megerőszakol.
Ha olyan dolgot ami neki nem nyeri a tetszését akkor azt mondja viccesen hogy megver.
Volt már úgy egy kicsit távolabb ültem, vagy feküdtem, erre azt mondja hogy ha távolodni merek tőle, kapni fogok.
Meg ha rámosolygok már kérdezi hogy miért, biztos őt kinevetem, meg mindenért szól, hogy pl. miért néztem el oldalra egy pillanatra, vagy hogy miért megyek annyiszor a mosdóba.
A barátod tuti nincs minden rendben, ha nem is pszichopata (ami nem kizárt) de nagyon nagy benne a birtokló vágy ez az út meg nem fog jó irányba vezetni.
Én a helyedben menekülnék ebből a kapcsolatból amíg nem késő.
Előző, abban igazad van hogy létezik olyan hogy antiszociális személyiségzavar, de ebben beletartozik a szociopata és pszichopata viselkedés is. Tehát létezik, az antiszociális személyiségzavar csak egy gyűjtőfogalom, gyakorlatilag.
Kérdező, ameddig teheted lépj ki ebből a kapcsolatból, a párod egyáltalán nem egészséges mentálisan. Tudom hogy bazi nehéz kilépni egy bántalmazó kapcsolatból, de lépned kell, mielőtt elfajulna a dolog. Ha van rá lehetőséged kérj segítséget valakitől, mert az ilyen emberek kiszámíthatatlanok, veszélyesek is lehetnek sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!