A pszichiátriai nyílt és zárt osztályon lévő betegeknek szabad telefonálniuk és ha igen akkor ez miként lehetséges?
Úgy van, ahogy az első válaszoló leírta, DE: Voltam olyan kórház zárt osztályán is ahol nem vették el a telefont, akkor telefonálhattál amikor csak akartál.
Illetve, egy másik kórház zárt osztályán, úgy működött, hogy délután 1 órára megkaptad a mobilodat, de utána vissza kellett adni.
A telefonálást korlátozhatják odabenn?
Úgy értem, hogyha kintről keresnek akkor megtagadhatják a beszélgetési lehetőséget?
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
"Nagyon változóak a szabályok a különböző kórházakban ebből a szempontból!"
Ezt hogy érted?
Nekem zártosztályon minden cuccomat elvették. Természetesen a mobilt is, kikapcsolt állapotban, szóval arról még más sem tudott hívni. Nem adták oda, felügyelet mellett sem. Meg senkinek sem. Nyílt osztályon kaptam vissza. Ott már szerencsére lehetett telefonálni bátran. :)
Ha a zártosztály vezetékesét hívták, akkor az ügyeletes nővér döntötte el, hogy szól-e nekem vagy nem enged a telefonhoz. Illetve, mivel munkaerő hiány van, nem nézte senki, hogy mikor csörög a telefon. Ha épp volt valaki a nővérszobában, hallotta, hogy csörög a telefon és volt is kedve, akkor szólt a betegnek, hogy keresik. Szóval a telefonálás elég lehetetlen volt... ráadásul nem is lehett sokáig telefonálni és természetesen a nővér végighallgatta az egészet...
A betegek meg nem is kezdeményezhettek hívást. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!