Tudtok ajánlani mentális betegségekkel kapcsolatos könyveket vagy filmeket?
A Seb (magyar dokumentumfilm, önvagdosás)
Mary and Max (animációs, Asperger-szindróma)
Esőember (régi film, autizmus)
A rombolás anatómiája (könyv, nekrofília, szadizmus)
Szia,egy könyvet mondanék méghozzá a Semmi súlyát (Angol cím:The weight of zero).Még nem olvastam,de megvan és már rengeteg jó véleményt hallottam róla.Sokaknak nagy kedvence lett.Akkor kicsit beszélek is róla.A betegség amiről jelen esetben szó van az a bipoláris zavar.Ha esetleg nem tudnád (nyugi először én se tudtam) ez lényegében egy depresszió "fajta".Úgy fogalmaznám meg hogy egy olyan depresszió amiből nem tudsz kilépni és egész életedben vele kell élned.Nincs gyógyszer a végleges megszüntetéséhez (maximum csökkentésére egy időre).Azért találom nagyon érdekesnek a könyvet mert a könyv írója (Karen Fortunati) is ebben a betegségben szenved.Ha szeretnél róla más emberektől is véleményt olvasni,illetve maga a történet is érdekel nézd meg a moly.hu-n:
Remélem tudtam neked segíteni,bátran ajánlom hogy elolvasd! ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!