Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől lehet, hogy 28 éves...

Mitől lehet, hogy 28 éves (gyermektelen) nőként undorodom a szoptatástól?

Figyelt kérdés

Nemcsak attól, hogy én szoptassak valaha, de ha meglátok egy ilyen képet, vagy erről szóló cikket a neten, olyan erős undor fog el, hogy szinte dühössé válok, kirohannék a világból tőle. Ez tinédzser korom óta van. Mondjuk lehet, hogy soha nem is lesz gyerekem, mert is tudom, hogy akarok-e, de végülis nem is ez a lényeg, hanem hogy furcsállom magamban ezt az érzést. Meg nem értem, miért van. Szerintem nem normális dolog ezt érezni.

(Persze olyan elméleti dolgokkal tisztában vagyok, hogy nem kötelező senkinek szoptatni, meg hogy az anyatej egészséges a gyerek számára, maga a szoptatás meg nagyon jó hatással van a kötődés kialakulására, stb.stb.)

2018. okt. 28. 13:55
 1/6 A kérdező kommentje:
Ha ez számít, engem szoptattak gyerekkoromban, és anyukámnak nem volt vele semmi gondja. Tini koromban, mikor mondtam neki ezt az undor-érzést, azt mondta, ilyen kislányoknál gyakran van ilye és majd mire felnőtt leszek, elmúlik, de nem múlt el.
2018. okt. 28. 13:59
 2/6 anonim ***** válasza:
63%

Én is undorítónak tartom nő létemre, ráadásul a gyerekeket is utálom.

Szerintem normális ez az érzés, és felesleges (demográfiai szempontból is), hogy minden egyes nő szüljön és/vagy szoptasson.

2018. okt. 28. 14:29
 3/6 anonim ***** válasza:
69%

Környezeti szempontból nem, hogy felesleges hanem egyenesen káros a szülés :)

Így is rengetegen vagyunk a Földön.

Én ezért nem akarok gyereket pl.

2018. okt. 28. 16:43
 4/6 A kérdező kommentje:
Nekem nem a szüléssel vagy a gyerekekkel van gondom :)
2018. okt. 28. 20:47
 5/6 anonim válasza:
58%

Szia!

29 eves 23 hetes kismama vagyok, en pont igy erzek es nem is tudom, hogy kepes leszek e majd ra! Valoszinu, hogy tapszeres baba lesz! Megprobalni megfogom (bar a gondolatatol is kiraz a hideg) de, ha nem megy akkor nem fogom eroltetni!

2018. nov. 3. 19:24
 6/6 A kérdező kommentje:

Gratulálok nektek! :-)

Én is valahogy így lennék vele. Megpróbálnám, aztán ha semmiképp se megy, akkor ott a tápszer.

2018. nov. 3. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!