Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szabaduljak meg a mérlegtől...

Szabaduljak meg a mérlegtől (részletek lent)?

Figyelt kérdés

Volt már pár anorexiához kötődő kérdésem a gyakorin és hálás vagyok, hogy feltehettem őket és mindig hasznos tanácsokkal láttatok el.

A hónap elején elértem az ideális testsúlytartomány alsó határát és a dietetikusom gyógyultnak nyilvánított és a gyakorin egy nagyon kedves válaszoló segített benne, hogy ne döntsön le a lábamról a megjegyzés a súlygyarapodásomról, illetve már nincs kísértés újra annyi kilósnak lenni, mint régen. És azon is tudtam dolgozni (és leküzdeni) ami miatt csontváznak "kellett" lennem - Ami megmaradt, az a mérleg kérdés.

Van aki azt mondja, hogy heti egyszer mérjem magam tovább, viszont mindig majd kiugrik a szívem a helyéről, amikor ráállok, de az eredmény sosem befolyásolja a hangulatom. Sőt, látom, hogy vékony vagyok, mielőtt a mérlegre állok, így nem a számok mondják meg, hogy nézek ki.

Viszont van aki azt mondja, soha ne álljak rá, sőt, küldött videót arról is, hogy a nő az anorexiából kigyógyúlva ünnepiesen szétverte a mérleget. Viszont egy nő azt mesélte (egy anorexiából gyógyulók Facebook csoport tagja vagyok, ahova a roborálás elején csatlakoztam) hogy 1 év után valami miatt meg kellett mérnie magát és, amikor többet mutatott a mérleg, újra előjött az anorexiás hang.

Mi segített Nektek jobban; ha folyamatosan tisztában voltatok a súlyotokkal vagy, ha teljesen ignoráltátok?

2018. okt. 21. 17:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem jobb, ha tudom a súlyom, de azért nem mérem magam minden nap azon izgulva, hogy hú, tegnap hamburgert ettem, most biztos híztam 2 kg-ot, mert tudom, hogy ez nem így működik. Bár én kalóriát számolok (súlytartásra) és így képben is vagyok a hízásommal/fogyásommal kapcsolatban mérleg nélkül is. Tudom, hogy ha a keretemnek megfelelően ettem a héten, hónapban, akkor kizárt a fogyás vagy hízás, de azért hogy biztos legyek, ráállok néha ellenőrizni a mérlegre, de csak amikor eszembe jut.
2018. okt. 21. 18:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem jobb hetente ráállni a mérlegre.

Kicsit óvodásnak tűnik, de nagyon hasznos ötlet: ragassz fel abal oldalára a mérlegnek olyan matricát/képet, ami erősen negatív tartalmú és írd mellé. hogy milyen testsúly alá nem szabad semmiképpen sem csökkenned.

Jobb oldalra egy szimpla felkiáltójellel azt a súlyt, ami fölé már nem szeretnél menni

Középre, a kijelzett szám alá pedig tól-ig írd fel a számodra kívánatos súlytartományt valami pozitív, egészséges képpel pl. virágos rét.

Egyszerű, de hatásos.

2018. okt. 22. 13:15
 3/3 anonim válasza:
Én jobb ha nem tudom, mert amint ráállok és látom hogy több lett a súlyom bekattanok. Amíg nem látom a számokat, normálisan tudok enni.
2018. okt. 23. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!