Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen biztos módszer van?...

Milyen biztos módszer van? (szociális fóbia)

Figyelt kérdés

Alvászavarom van.Az étvágyam sem jó.Társaságban leblokkolok,izzadok,kipirulok,szorongok a szívem gyorsan ver.Nem szeretek beszélni társaságban.Kerülök minden kontaktot ahogy csak bírok.

Olyanok válaszát várnám akik kigyógyultak vagy hasonló problémával küzdenek.

2018. okt. 20. 18:57
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az a pszichológus rossz volt. A pszichológusnak nem az a dolga, hogy hallgasson, hanem hogy kérdéseket, más nézőpontokat vessenek fel. Keress egy magánt.

Szorongáskor azt a kérdést kell feltenni, hogy És akkor mi van? Mi a legrosszabb, ami történhet? Kiröhögnek. És akkor mi van? Az az ő cselekvésük, az nem te vagy. Az egyetlen módja a fejlődésnek, ha az ember csinálja, azzal együtt, hogy kockáztat. Minden egyes gyakorlás közelebb visz ahhoz, hogy jól tud elvégezni az adott dolgot, mondjuk mások előtt 1 mondat elmondását, ami legközelebb 2 lesz. Ezt be kell vállalni, mert nincs vérre menő következménye. Lehet tök idegenekkel gyakorolni buszon, eladókkal. És az okon gondolkozz. De csak az lehet, hogy a szüleid elégedetlenek voltak veled, maximalisták.

2018. okt. 21. 12:01
 12/12 A kérdező kommentje:
Nem tudom egy dologhoz kötni ami esetleg ezt kiválthatta nálam mert kész katasztrófa az életem.Gyakorlatilag küzdök folyamatosan.Nagyon ritka az amikor kicsit ki tudok kapcsolódni.Mint írtam szoktam beszélgetni.Ha belegondolok az idegenek és a nemrég megismert emberek társaságában hág teljesen a tetőfokára a fóbiám.Tudom legbelül hogy nem ilyen voltam ,vagyok (szorongó,feszült,szétesett).
2018. okt. 21. 12:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!