Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen biztos módszer van?...

Milyen biztos módszer van? (szociális fóbia)

Figyelt kérdés

Alvászavarom van.Az étvágyam sem jó.Társaságban leblokkolok,izzadok,kipirulok,szorongok a szívem gyorsan ver.Nem szeretek beszélni társaságban.Kerülök minden kontaktot ahogy csak bírok.

Olyanok válaszát várnám akik kigyógyultak vagy hasonló problémával küzdenek.

2018. okt. 20. 18:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Pszichológus. Nincs varázslás. Ki kell deríteni az okot, ami nyilván gyerekkorodból, a szülői házból ered, és lassan átalakítani a külvilághoz való hozzáállásodat. Ezt olvasd el: [link]
2018. okt. 20. 19:02
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm 1-es.

Rengeteget olvastam már a témáról.Jártam pszichológushoz,pszichiáterhez is.Szedettek velem antidepresszánst,nyugtatókat.Ennek immár 2.5 éve.Aztán leálltam vele mert állandóan csak be voltam állva tőlük...

2018. okt. 20. 19:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Hát akkor gyógyszer nélkül. Mennyi ideig milyen rendszerességgel jártál pszichológushoz?
2018. okt. 20. 19:12
 4/12 A kérdező kommentje:

Mikor elkezdtem járni, nem volt munkám,másnál laktam,el voltam tartva.

1 évig jártam kezelésre és kb 1.5 évig szedtem a gyógyszereket.Semmi javulás nem történt.Akkor döntöttem el hogy leállok a gyógyszerekkel és nem járok oda többet.(lehet nem jól tettem)

Kb 2.5 év telt el azóta.Eltartom magam,van munkám és egyedül élek.Magyarul a magam ura lettem.Sportolok is rendszeresen.

De teljesen visszafog ez a szoc.fóbia.

Biztos vagyok benne hogy sokkal többre vihetném ha ez a "betegség" vagy nevezzük bárhogy nem lenne az életem része.

2018. okt. 20. 19:22
 5/12 anonim ***** válasza:
Milyen "kezelésre"? Most akkor pszichoterápiára jártál képzett pszichológushoz 1 évig heti rendszerességgel? Annak működnie kéne!
2018. okt. 20. 20:47
 6/12 A kérdező kommentje:
Pszichológushoz 2 hetente,pszichiáterhez havonta.
2018. okt. 20. 22:16
 7/12 anonim ***** válasza:

Nagyon megértelek. Átmentem mindezeken és még nincs vége mert én is küzdök. Nekem nagyon sokat segített Eckhart Tolle: A MOST hatalma c. könyve és Dr.David Hawkins Elengedés c. könyve.

Megvettem még a Gyógyító kód c. könyvet és csinálom a gyakorlatot és már jobban alszom.

De ami a legfontosabb, hogy spirituálisan fogom föl az életet és így tudom fékezni a szorongásokat.

Elvégeztem a Buteyko légzéstanfolyamot is buteyko.hu, pánik ellen remek.

2018. okt. 20. 22:39
 8/12 anonim ***** válasza:
A kétheti gyakoriság nem elég. Keress egy olyan pszichológust, akiben megbízol, és minimum hetente egyszer járj, de akár gyakrabban is. Ez tb-s volt vagy magán? Hány perc/alkalom? Mikről beszélgettetek?
2018. okt. 20. 22:48
 9/12 anonim ***** válasza:
40%
Valószínűleg nagyon sok feszültség és félelem van benned. Ezeket kellene kimozgatni. Párkapcsolat pl nem lenne rossz. Esetleg fű is kilazíthat. De a lényeg, hogy adj időt magadnak. Ha tudod, hogy azokban a helyzetekben nincs okod félni és ez valami zsigeri, idegi reakció, akkor az eleve segíthet kicsit. De csak kicsit, mert attól, hogy tudod még nem szűnik meg. De nagy lépés. De magával ezzel is elkezded kikoptatni a feszültségeket.
2018. okt. 21. 00:57
 10/12 A kérdező kommentje:

Rengeteget olvastam már.Gyógyszereztek is.Tb-s volt a pszichológus és pszichiáter.Általában 1 órát beszélgettünk a pszichológussal.Gyakorlatilag magamról meséltem.Hagyott beszélni.Ritkán szólt közbe.Párkapcsolatom volt de emiatt a bajom miatt tönkrement az is amit nagyon sajnálok mert egy nagyon őszinte és rendes támogató nőt veszítettem el.Nyilván társaságba járok a munkám miatt.Tehát napi szinten járok emberek közé.Beszélgetek is mert nem lehet kikerülni.Sportolok is.Azt is tudom hogy nem kell félnem semmi szituációtól beszélgetéstől stb.De egyszerűen nem bírom ezt a szoc.fóbiát levetkőzni.Zavarban vagyok és feszült ha több ember társaságában kell beszélnem pl.

Izzadok kipirulok feszült leszek gyorsan ver a szívem nehezen tálalom a szavakat.Ha csak tehetem mindent elkerülök hogy új társaságba kerüljek.Az esetek nagy részében intelligens rendes jófej embernek tartanak a régi és az új ismerősök is.

2018. okt. 21. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!