Milyen biztos módszer van? (szociális fóbia)
Alvászavarom van.Az étvágyam sem jó.Társaságban leblokkolok,izzadok,kipirulok,szorongok a szívem gyorsan ver.Nem szeretek beszélni társaságban.Kerülök minden kontaktot ahogy csak bírok.
Olyanok válaszát várnám akik kigyógyultak vagy hasonló problémával küzdenek.
Köszönöm 1-es.
Rengeteget olvastam már a témáról.Jártam pszichológushoz,pszichiáterhez is.Szedettek velem antidepresszánst,nyugtatókat.Ennek immár 2.5 éve.Aztán leálltam vele mert állandóan csak be voltam állva tőlük...
Mikor elkezdtem járni, nem volt munkám,másnál laktam,el voltam tartva.
1 évig jártam kezelésre és kb 1.5 évig szedtem a gyógyszereket.Semmi javulás nem történt.Akkor döntöttem el hogy leállok a gyógyszerekkel és nem járok oda többet.(lehet nem jól tettem)
Kb 2.5 év telt el azóta.Eltartom magam,van munkám és egyedül élek.Magyarul a magam ura lettem.Sportolok is rendszeresen.
De teljesen visszafog ez a szoc.fóbia.
Biztos vagyok benne hogy sokkal többre vihetném ha ez a "betegség" vagy nevezzük bárhogy nem lenne az életem része.
Nagyon megértelek. Átmentem mindezeken és még nincs vége mert én is küzdök. Nekem nagyon sokat segített Eckhart Tolle: A MOST hatalma c. könyve és Dr.David Hawkins Elengedés c. könyve.
Megvettem még a Gyógyító kód c. könyvet és csinálom a gyakorlatot és már jobban alszom.
De ami a legfontosabb, hogy spirituálisan fogom föl az életet és így tudom fékezni a szorongásokat.
Elvégeztem a Buteyko légzéstanfolyamot is buteyko.hu, pánik ellen remek.
Rengeteget olvastam már.Gyógyszereztek is.Tb-s volt a pszichológus és pszichiáter.Általában 1 órát beszélgettünk a pszichológussal.Gyakorlatilag magamról meséltem.Hagyott beszélni.Ritkán szólt közbe.Párkapcsolatom volt de emiatt a bajom miatt tönkrement az is amit nagyon sajnálok mert egy nagyon őszinte és rendes támogató nőt veszítettem el.Nyilván társaságba járok a munkám miatt.Tehát napi szinten járok emberek közé.Beszélgetek is mert nem lehet kikerülni.Sportolok is.Azt is tudom hogy nem kell félnem semmi szituációtól beszélgetéstől stb.De egyszerűen nem bírom ezt a szoc.fóbiát levetkőzni.Zavarban vagyok és feszült ha több ember társaságában kell beszélnem pl.
Izzadok kipirulok feszült leszek gyorsan ver a szívem nehezen tálalom a szavakat.Ha csak tehetem mindent elkerülök hogy új társaságba kerüljek.Az esetek nagy részében intelligens rendes jófej embernek tartanak a régi és az új ismerősök is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!