Van itt valaki aki megszabadult a kényszeres, akaratlan gondolataitól?
Szedtem SSRIt meg Xanaxot. Meg rendszerbe foglaltam.
Így sikerült legyőzni, szinte teljesen.
Nekem gyógyszerrel sikerült nem teljesen megszüntetni, de minimálisra csökkenteni. Most már csak elvétve fordul elő ilyesmi, és akkor sem rémülök meg tőle, mert tudom, hogy csak az agyam idióta játéka ez.
A legjobb megoldás az, ha amennyire csak tudod, lesz*rod ezeket a gondolatokat, hiszen ezek csak gondolatok, úgysem igazak, hadd legyenek hát ott a fejedben, majd továbbállnak. Ezt nehéz megcsinálni... de ha sikerült, onnantól már nem tudnak félrevezetni a gondolatok.
Igen a gyógyszerben két dolog jó. (SSRI)
1. Rájössz, hogy van "más világ is". Pl ahogy nálam milyen 0.5 mg Xanax után szorongás nélkül létezni. Ha erre rájössz, talán tudod hogy ez nem a valóság, csak az idegpályáid játéka.
2. Tudományos elmélet szerint fellazulnak a szinapszisok, így a berögzült kényszeres beégések az agyba hosszú távon enyhülhetnek, ha kiegészül pszichoterápiával vagy saját technikákkal, gyakorlatokkal.
Persze ahány ember, annyi típusú kényszeres gondolat... és annyi megoldás is rá.
Legjobb eredmény tényleg pszichoterápia + SSRI kombinációjával érhető el... nem szégyen ez, azért ezek nem azok a szerek amiktől csorog a nyálad és zombi leszel.
Az esetek többségében szinte alig látható bármi közvetlen hatás, max hosszú távon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!