Hogy sikerülhet legyőzni a kényszerbetegséget vagy a kényszer gondolatokat?
Figyelt kérdés
Már évek óta küzdök vele, egy ideje pedig szorongok és félek a kényszergondolataimtól, amik erőszakosak. Az jut folyton eszembe, hogy másokat bántalmazok késsel, vagy magamat, a mellkasomban érzek valamit, olyan érzés, mintha bele kéne szúrnom a kést, persze nem akarok ilyet tenni, de hogy felejtsem el ezt a hülyeséget elegem van !!!!! 😭😭😭2018. okt. 14. 22:32
1/5 anonim válasza:
Amikor jönnek ezek a gondolatok, érzések, akkor csak figyeld meg őket, ne csinálj semmit, csak figyelj és meglátod, hogy az érzések csökkennek majd eltűnnek. Egyszerre figyelni és gondolkodni nem fogsz tudni. Ne vedd magadat komolyan. Ennyi.
2/5 anonim válasza:
Orvostól kérj segítséget, mert ezek komoly tünetek!
3/5 anonim válasza:
Mindenképpen fordulj orvoshoz. A gyógyszer és a pszichoterápia kombinációjával sokkal jobb lesz.
4/5 anonim válasza:
Kérdező, orvoshoz menj, magától nem fog elmúlni, az egyes nem tudom miről beszél, de ő tuti nem OCD-s, az a baj ezzel a betegséggel, hogy egy genetikai hiba, nem tudom mennyire hatnak a gyógyszerek, de én is már csak abban bízok.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megértő válaszokat. Első, mindenképpen megfogadom a tanácsod, csak a probléma az inkább az, hogy ezek a gondolatok inger szerűen jönnek, pl amikor egy dohányos el akar szívni egy szál cigit, persze még nem lettem öngyilkos és nem is akarok, egyszerűen meglátom a kést és jön egy inger, hogy mellkason szúrom magam. Aztán gyorsan elterelem a figyelmem, hogy ez már pedig nem normális, ettől még meg is ilyedek, a gondolat pedig felerősödik. Ez a betegség szörnyű, annyira boldog lennék, ha újra a régi önmagam lehetnék. De minél inkább akarom, annál távolabb állok tőle.
2018. okt. 15. 17:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!