Egyre mélyebb depresszióba esek. Hogy tudnám magamat
kezelni? Dilidokihoz nem szeretnék menni.
Figyelt kérdés
Pár hete nagyon rosszul érzem magam, éjszaka nem tudok aludni, nappal is csak keveset és szakaszosan. Étvagyam nincs, naponta csak egyszer max kétszer eszek, sokszor hányingerem is van. Az önbizalmam és önbecsülésem már egyenlő a nullával, pszichológushos nem szeretnék menni. :S
hát ha nem tudsz magadon segíteni, és nem mész szakemberhez, akkor így maradsz, illetve rosszabbodni fog az állapotod.
2010. jún. 24. 06:09
3/19 anonim válasza:
A barátkozás tényleg nem rossz! Még ha csak neten is! és keress valami elfoglaltságot amit szeretsz! Ügyes vagy és okos, miért ne menne? :)
2010. jún. 24. 06:39
4/19 anonim válasza:
Ha TÉNYLEG depressziós vagy (és nem csak rossz a kedved, mert ezt sokan összekeverik) akkor nincs más megoldás, mint szakemberhez fodulni (pszichiáter), aki azért NEM dilidoktor!!! Ha meg nem akarsz professzionális segitséget, akkor ki tudna segiteni? A depressszió kezelése nem abból ál, hogy bejelented, hogy neked ez van, egy másik ember meg azt mondja, hogy ne legyél az, és ezzel rendbe is jössz.
Tehát két lehetöség van: vagy szakemberhez fordulsz, vagy marad/romlik a helyzeted.
2010. jún. 24. 07:01
5/19 anonim válasza:
A pszichológus nem dilidoki, és azért van, hogy segítsen.
Csak Münchhausen báró tudta saját magát kirángatni a szmötyiből a saját hajánál fogva, de az egyrészt mese, másrészt meg mindenki tudja, hogy ő hazudós volt.
2010. jún. 24. 09:58
6/19 A kérdező kommentje:
Barátaim vannak, nem is egy, rengeteg. De az utóbbi időbe előlük is elzárkóztam. Egyszerűen nincs kedvem kimenni se.
Azért köszönöm a válaszokat...
2010. jún. 24. 13:39
7/19 anonim válasza:
A depresszió is betegség, kezelni kell. Szakemberhez kell fordulni ahhoz, hogy jobban legyél. Gondold picit végig, hogy miért is tiltakozol ez ellen.
2010. jún. 24. 18:34
8/19 anonim válasza:
Én is hasonlóan vagyok,de már évek óta kisebb megszakításokkal.Rossz időszakom általábanlegalább 5-6 hét (néhánynap kihagyásokkal de max 2 hét) és több hónapig is van,hogy van egyfolytában.Volt keve Aludni nem tudok,állandóan fáradt vagyok,nincs nekem se nagy étvágyam,rossz a hangulatom ,egésznap az ágyban lennék,minden megerőltető és ezt ráadásul anyukám nem is érti meg.Kevés barátom van de ahhoz sincs kedvem meg kimozdulni. Én a növényi eredetű gyógyszereket próbáld ki. Én ősszel elmentem a kollégiumi házi orvoshoz (rossz hangulat,állandó fáradtság,nem tudok aludni) aztán írt fel HOVA tablettát vény nélkül kapható (alvásszavarra stb. jó).Ráírta,hogy nem depresszió hanem a másik ami hasonló van ami még nem az.Aztán más miatt még láttam,mondtam neki ez van (még van)de igazából nem foglalkozott vele. Aztán még magamtól néhányszor vettem ilyet (lehet most is kéne) egy kicsit használt. Próbáld ki.Bár a hangulatira lehet nem jó,de láttam ,hogy van olyanba is gyógyszer ami vénynélküli és növényi eredetű(drdiagon). Néztem magamnak már olyat.Én se mennék orvoshoz,se olyanhoz akinek a foglalkozása pszi-vel kezdődik.Sok sikert.
2010. jún. 25. 13:02
9/19 anonim válasza:
Ez nem depresszió ! az teljesen más tünetekkel jár. Veled történhetett valami ami nagyon eltántorított az élettől! Unatkozol az is rátesz egy lapáttal ! És azért nem tudsz aludni mert egész végig otthon punnyadsz . Ki kell menni a napra hogy szívj be egy kis D vitamint a gyümölcs ilyenkor segít és felejtsd el a csokis kajákat ! vegyél fel valami csinosabb rucit találka a barátokkal , takaríts ki a lakásba általában a környezetünk is befolyásolhat ! És kitudja lehet alvászavarodvan ! Akkor vegyél egy másik matracot! A gyógyszerek nem segítenek ilyenkor ! Kicsit magadba fordultál ideje kimozdulni ! Szorítok !
2010. jún. 25. 20:00
10/19 anonim válasza:
Utolsó, a depresszió miért is járna teljesen más tünetekkel? Ha nem vagy pszichiáter/ klinikai szakpszichológus, akkor miért is diagnosztizálsz 3 mondat alapján?
Bocsánat ezért az offért, de a tanácsadás némi felelősséggel is jár.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!