Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik, ha valaki felhívj...

Mi történik, ha valaki felhívja a lelki-segély vonalat?

Figyelt kérdés

Sokszor hallom közérdekű közleményekben, hogy ha öngyilkos szeretnél lenni vagy ismersz vaalkit, aki az szeretne lenni, akkor hívd a lelki-segélyt.

Egy ilyen hívás hogy zajlik? Illetve ilyenkor ráküldik az emberre a mentőket hívás alatt, hogy teljes mértékben biztonságban legyen?

Csak kíváncsiság, senkit sem ismerek, aki véget vetne az életének és én sem vagyok szuicid hajlamú.

2018. okt. 2. 15:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem küldenek rád senkit, csak elbeszélgetnek veled.
2018. okt. 2. 15:32
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem kizárólag szuicid gondolatokkal vagy szándékkal lehet felhívni a lelki-segély vonalakat, hanem bármilyen nehézség esetén is. Segítő, támogató beszélgetést nyújtanak, ki tudod beszélni magadból, hogy mi a problémád, és közösen tudtok gondolkodni arról, milyen lehetőségeid vannak arra, hogy segítséget kapj, ha szükséges. Mivel ezek a hívások anonim módon zajlanak, senkire se tudják és nem is akarják ráhívni a mentőket (se senki mást) az ő akarata nélkül, hiszen azt se tudják, mi a neve, hol lakik vagy ilyesmik.
2018. okt. 2. 15:36
 3/3 A kérdező kommentje:

Értem már. Jó tudni, már régóta érdekelt, hogy hogyan zajlanak ezek a hívások - de lelki gondok nélkül nem láttam érdemesnek felhívni a vonalat :D

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! <3

2018. okt. 2. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!