Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez milyen mentális betegség...

Ez milyen mentális betegség lehet?

Figyelt kérdés

Ha egyedül vagyok, nagyon magányosnak érzem magam, vágyok mások társaságára.

Ha másokkal vagyok, egyedül szeretnék lenni.

Vágyok egy emberre, aki még tud érteni, mégis idegesítőnek találom mások közeledését. A barátommal apró semmiségeken veszek össze, illetve nem tudom kimutatni felé sem az érzéseimet. Valószínűleg hamarosan véget fog érni a kapcsolatunk, mert nem hiszem, hogy sokáig bírja már mellettem.

Nem tudok szinte semminek sem örülni, állandóan elemzem az embereket és csak rosszat látok bennük.

Szeretek idegenekkel beszélni, de aztán hamar megunom őket, a végén pedig például ha facebookon keresnek, csak nagyon kényszeredetten válaszolok.

A külvilág ebből szinte semmit sem vesz észre, mert megjátszom magamat. És néha már idegesítőnek találom ezt az álcát, mégsem tudom abbahagyni a színészkedést, pedig tudom, hogy ez nem én vagyok.

Mit gondoltok, mi bajom lehet?

2018. szept. 29. 19:09
 1/4 spectator ***** válasza:
100%
Nem kell azonnal betegségről beszélni. Ez lehet egy könnyebb depresszió. Beszélj egy pszichiáterrel.
2018. szept. 29. 19:15
 2/4 A kérdező kommentje:
A pszichiáter jobban ki tud elemezni engem, mint én őt és ez zavar. Szinte belém lát... De köszönöm a tanácsodat. :)
2018. szept. 29. 20:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Depresszió, túltelítettség/fáradtság, lelki magány, vagy mindezek együttese.
2018. szept. 30. 17:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez azért komoly probléma ahhoz, hogy azt mondjuk, ,,nem tetszik, hogy a pszichiáter belém lát". Amit most mondasz, tönkreteszi a kapcsolataidat, szóval ha nem akarsz egyedül maradni, menj el szépen orvoshoz és ne játszd az elemzőt. Nem, nem fog minden tetszeni, de ez van. Gyógyuláshoz ez is kell.
2018. okt. 3. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!