Pajzsmirigy alulműködésre kaptam gyógyszert. Elkezdtem szedni, és kb. két hét után pánikroham tört rám. Ültem, gondolkodtam, és egyszer a halál jutott az eszembe, nem tudtam egy helyben maradni. Mi ez a betegsèg?
Kezeletlen pajzsmirigy betegségtől hamar kretén lesz ám az emberből.
A rohamokkal fordulj pszichiáterhez. Nincs közük a gyógyszerhez, legfeljebb beképzeled.
Lehet, sőt biztos, hogy jobban járnál, ha megfogadnád a szlogen tanácsát:
"Kérdezze orvosát, vagy gyógyszerészét!"
Hozzá nem értők tanácsát kár kérdezned, ha lenne itt orvos, esküje szerint nem diagnosztizálhatna látatlanban.
.
Orvos és/vagy pszihiáter a segítség.
Jó tanács lenne a "kérdezze orvosát...", csak nem biztos, hogy hatékony is. Persze meg lehet próbálni. Két eset lehetséges: 1. Az orvos vállat von, és közli, hogy "ez ezzel jár" (ez a gyakoribb); 2. Laborvizsgálatokat kér a hormonszintek ellenőrzése céljából, és az eredmények függvényében csökkenti a gyógyszeradagot, ha szükséges.
Eleve kérdés, hogy milyen laboreredmények alapján írta fel a gyógyszert, és mennyit. Ha csak egy szimpla TSH alapján, és/vagy nem fokozatosan bevezetve, akkor simán lehet a pánikroham a túladagolástól.
Kérdező, írd le az összes laboreredményedet, ami volt, és hogy mennyi és milyen gyógyszert szedsz, akkor tudok segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!