Honnan tudhatom, hogy szükségem van e szakemberre/pszichológusra?
Az egyik barátom azt mondta, hogy ezt érezi az ember, hogy kell e külső segítség vagy sem...de én nem tudom.
A probléma a következő:
Sosem szerettem mások szemébe nézni, nem értettem miért kell barátkozni, vagy társaságba járni, nem szerettem az éles zajokat...stb...de mivel ha kimutattam, hogy nem akarok barátkozni, vagy hogy zavarnak bizonyos dolgok, akkor hülye furcsa antiszoc valakinek néztek, ezért megtanultam úgy viselkedni mint ők, hogy ne legyek furcsa...
Mostanában viszont nem megy...nem bírom tartani a szemkontaktust, bepánikolok a kellemetlen zajoktól, nagy tömegtől, vagy ha valaki közel jön hozzám...kb 2 hete kezdődött(amióta újra egyetem van), elég hirtelen, és úgy érzem hogy rohamosan rosszabbodik...(pedig semmi rendkívüli nem történt)
Nem érzem magam jól a bőrömben, nagyon különcnek kívülállónak látom magam. (Bár ebben közrejátszhat, hogy tanárszakon vagyok, de már biztos vagyok benne, hogy nem szeretnék tanítani, viszont azt nem tudom hogy mit szeretnék...csak úgy vagyok...kicsit kilátástalan)
Néha úgy érzem, hogy ez megoldódhat magától, de ijesztő hogy csak rosszabbodik...
Az egyetemen van pszichológiai tanácsadó, szerintetek fel kéne keresnem? Vagy ezzel ők sem tudnak mit kezdeni/ nem az ő hatáskörük?
21/N
Ha sz*rul érzed magad ezek miatt, akkor pszichológushoz kell menned! Szerintem ezen múlik. Ha nem tudnád tartani a szemkontaktust, de semmi bajod nem lenne ezzel, nem is érdekelne, akkor nem kellene pszichológushoz menned.
Én a helyedben nem az egyetemihez mennék, az egy "tanácsadó", nem végez terápiát... Neked arra volna szükséged szerintem. Persze ha úgyis ott van, beszélhetsz vele, semmi bajod nem lesz belőle, de én a helyedben keresnék rendes terapeutát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!