Pszichiáter vagy pszichológus?
Kedves "lelki betegek", lelkileg érzékenyek!
Miért van az, hogy rendszeresen összemossátok a pszichiÁTEREKET és a pszichoLOGUSOKAT?(Pl.Miert nem ír vissza a pszichológusom..."kezdetű kérdés+ a válaszok ezen a fórumon.)
Mi ebben olyan nehéz?
Az egyik REÁL, a másik HUMÁN szakma.!
Az első szakma lejáratja magát azáltal, hogy pl.kis gyerekeket mérgez függőséget okozó szerekkel ("ADHD") De egyébként az összes szeruk rendkívül veszélyes, ezért megkérdőjelezhető az a buzgalom, amellyel ezek szedését próbálják propagálni ezek az "orvosok"
Pl.: antidepresszáns,ami szuicid-kesztetes fokozó? Biztos, hogy ez jó?
Nagy hibát követ el az,aki annak a szakmának az egyik tagját,amelyik pl. brutális zárt osztályokat működtet, összekeveri a "kedves, megértő, bátorító" pszichoLOGUSSAL.(Bár ezek között is sok "hülye" van.)
Persze egy pszichiÁTER is tarthat (jó pénzért) pszichoterápiát,de sajnos az,aki ERKÖLCSILEG lejáratta magát(azzal hogy ennek a szakmának a része, részt vesz benne,a nevét adja hozzá), nagyon kérdéses szerintem,hogy tud-e az életben valóban jól használható, hiteles útmutatóval szolgálni, és pl.erkolcsi-szellemi táplálékot, példát is nyújtani a páciensenek.
Legalábbis én így gondolkozom...
Tulajdonképpen mi itt a kérdés?
A pszichiátria nem fekete-fehér, szerintem gyökérség általánosítani, és ez alapján elítélni az összes pszichiátert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!