Ugy erzem depresszios vagyok, de lehet csak beszelnem kene valakivel, hova menjek inkabb, pszichologus vagy pszichiater?
Figyelt kérdés
Volt egy 5 eves kapcsolatom ahol a baratnom allandoan hulyenek nezett, meg is csalt parszor, ramtamadt szuro vago eszkozokkel, teljesen kikeszitett. Most ugy tunik vegre meg tudtam tole szabadulni, de felek hogy megint elkezdi visszakonyorogni magat. Ezert kene tudnom hogy milyen szakorvoshoz kell fordulni, pszichologus vagy pszichiater. Gyogyszer nem kell csak beszelni akarok valakivel aki (ugy tesz mintha) megert. Talan igy tul tudnek lepni ezen a mergezo kapcsolaton. Amugy en voltam az elso akivel lefekudt es ezert egy birtoklasi vagy alakult ki bennem amit egyedul nem fogok tudni legyozni.2018. szept. 13. 08:18
1/3 anonim válasza:
Ha gondolod írj, jó hallgatóság vagyok.
2/3 anonim válasza:
Nem neked van szükséged pszichológusra, hanem a csajodnak. Neked elég lenne egy jó barát, akivel megtudod beszélni, hidd el többet ér. Én is rengeteget vagyok érzelmi válságban, engem is folyton meglepnek valamivel az exek, vagy a jelenlegi pasik, de ilyenkor leülök a kívülálló szemszögből figyelő barátnőmmel, aki mindig segít józan észhez téríteni. Sokszor elkövettem már azt a hibát, hogy hirtelen döntöttem, haragból írtam, mondtam olyanokat, amire jobb lett volna aludni egyet. A barátnőm már ezt tudja rólam, ezért ha gáz van, neki szólok először, és ha tud, ugrik is hozzám egyből, és ez nagyon sokat jelent abban, hogy ne cselekedjek elhamarkodottan. A kibeszélés, átbeszélés nagyon jó, de ehhez nem kell szakember. Lehet, hogy a barát nem tud éppen használható tanácsot adni, de sokat segít abban, hogy míg beszélsz róla, magad rájössz a megoldásra. A pszichológis valójában ugyanezt csinálja. Nem fogja megmondani mit csinálj, csak rávezet.
3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom de sajnos itt mar nem segit ez szerintem. Felmegyek a netre es mindenhol ilyen megmondooldalak kepeibe botlok es az jut eszembe milyen jo lett volna vele leelni az eletem ,mert neha azert aranyos de legtobbszor kotekedo es vadallat.
2018. szept. 13. 08:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!