Lehetek úgy mentális retardált, oligofréniás, hogy ez 22 évig senkinek mem tűnt fel?
Jelentősen átlag alatti IQ (70 vagy az alatti) jellemzi az ilyen embereket.
Nekem az online teszteken, ahol mindenkinek 140+ szokott lenni az eredmény, olyan 90 körüli szokott kijönni.
Illetve nem tudok normálisan kommunikálni, viselkedni a szociális helyzetekben, ez lehet szociális fóbia is, de egy tünet is...
Meg abszolút úgyérzem, hogy elértem a felső határaimat és a sok tanulás ellenére érzékelhetően alacsonyabb az inteligencia szintem mint a körülöttem lévőknek.
A felfogó képességem is.
Gimiben volt is tanulási nehézségem.
Nagyon sokat olvasok klasszikus irodalmat, mert szeretem, mégsem tudok megtanulni helyesen írni és úgyérzem, hogy szegényes a szókincsem ami szintén tünet.
Egyébként jártam már pszichológusnál, de hivatalós IQ teszten még nem voltam.
Kizárt.
Hogy a kamu IQ-tesztekkel miért nem boldogulsz, azt nem tudom. (Amiken sokaknak 140+ jön ki, azok mind kamuk. Tudomásom szerint magyar nyelven egyetlen egy létezik online, a MENSA tesztje. De nem javaslom, hogy próbálkozz azzal, mert esetleg még jobban megijednél...)
Amit viszont biztosan tudok: 70 alatti IQ-val senki nem jut be gimnáziumba, de még csak egy normál általános iskolát sem tud elvégezni. Ezek a gyerekek speciális iskolákba járnak (régen "kisegítő iskola" volt a nevük), ahol teljesen mások az elvárások, mint a normál sulikban: az értelmi fogyatékosság súlyosságától függ a tananyag - pl. enyhe értfogyi gyerekek 6.-ban tanulnak matekból "normál 3.-os" anyagot, úgymint műveletek háromjegyű számokkal, meg ha jól emlékszem, a szorzótábla, de lehet, hogy az 5.-es náluk (normál suliban 2.-os). Középsúlyos értfogyiknál pedig csak 4. osztály végére tanulnak meg írni és olvasni (elvileg, mert gyakorlatilag van, aki még akkor sem), és 20-as számkörben van a számolás.
Max. 70-es IQ-val rendelkező értfogyi gyerekek csak jelentős késéssel tudnak megtanulni alapdolgokat, pl. orrot fújni, cipőfűzőt kötni vagy késsel és villával enni 9-10 éves kor körül; de van, aki még később, mások meg soha.
Szóval ne aggódj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!