Emlékezet kiesés alvás után, mi okozhatja?
Figyelt kérdés
Mai nap dél előtt a ház körül megterhelő fizikai munkát végeztem. Eléggé kifáradtam ezért ebéd után még interneteztem egy kicsit amíg egyszer rámtört egy hírtelen állapot amiből nem tudok önmagamtól kikelni csak ha külső hatásokkal megzavarnak. A lényeg az hogy ilyenkor lecsukódik a szemem és mint ha bekómálnék elalszok egy darabig aztán egyszer csak hírtelen felébredeg egy idő után, ebből az ideiglenes állapotból míg el nem alszok csak akkor tudok kikelni ha valaki bejön és megszólít, olyankor egyből fölébredek. Egy ilyen "bekómálás" után kikapcsoltam a gépet és lefeküdtem aludni, jót álmodtam. Majd most estére ismét bekapcsoltam a gépet és olyan oldalt látok a böngészőmben amire hírtelen nem is emlékeztem hogy láttam volna, kis gondolkodás után tudtam hogy láttam a videót csak hírtelen nem emlékeztem rá. Ennek a "kómás" rövid epizódnak az okozójára és az alvás utáni meglepődéssel eltöltő emlékezet kiesésekre keresek magyarázatot. Lehet csak nagyon fáradt voltam és nem voltam eléggé kipihenve, szerintem.2018. szept. 8. 21:14
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, egyedül az alvásroham tünetei illenek a történetembe, viszont én nem élem meg ezeket az eseményeket negatív formában, csupán ha nap közben is már fáradt voltam mert későn feküdtem le akkor dél után pl nyugis pillanatokban amikor sorozatot nézek félig fekvő pozícióban vagyok (fent van a lábam az asztalon) olyankor előfordul hogy elalszok. Olyan is volt hogy suliban a nyelvtan órák mindíg unalmasak voltak mert monoton hangvétellel beszélt a tanárunk meg nem is nagyon foglalkoztatott a téma legtöbbször, mivel az suliban volt és tisztelem a tanáraimat ezért ezesetben kellemetlenebb volt mert próbáltam fennt maradni folyamatosan, sosem aludtam el viszont csuódtak le a szemeim, óra után meg olyan volt mint ha alvásból ébredtem volna, csak ilyen helyzetekben kellemetlen. Hozzátenném hogy csak akkor fordul elő ilyen ellenálhatatlan kedv az alvásra amikor nagyon unalmas dolgot vagyok kénytelen csinálni vagy olyanban részt venni, vagy pedig ha egy fárasztó nap után egy csendesebb pillanatban elalszok. Kétlem hogy ilyen betegségben szenvednék mert eleve nem is szenvedek az elalvásoktól, meg semmiben nem szenvedtem hátrányt, jelenleg is jeles eredményeket érek el a szakmámon belül tehát ilyen értelemben nem befojásolja a az életemet amikor aktív tevékenységet végzek.
2018. szept. 8. 23:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!