Bajom eshet? Rászokhatok?
Nem vagyok jó alvó, ebből kifolyóan nyáron ès tegnap este is kénytelen voltam bevenni altatót (Zolpidem). Csak egy negyedet vettem be, egész életemben kétszer használtam. Lehet bajom? Függővé vàlhatok a negyedtől?
16
Ha huzamosabb ideig, minden nap bevennéd akkor lehetne.
Van amiről írják, hogy már 3 hét után hozzá lehet szokni pl.
Az időjárásváltozás és a megváltozó napi ritmus befolyásolhatja az alvást. Nem javasolt gyógyszerekkel befolyásolni az alvást. Ha lehet mindig tervezd meg a napodat előre és figyelj oda a testmozgásra. Ha keveset mozogsz és szellemileg sem fáradsz le igazán. Akkor kevesebb alvásra van a szervezetnek szüksége éjszaka. Ha többet alszol, mint amennyire a szervezetednek szüksége van. Az rontja a teljesítőképességedet mind fizikai, mind szellemi téren. Továbbá hajlamosít az elhízásra, a depresszióra.
Ha álmatlan vagy inkább iktass be valami testmozgást, ha az nap keveset mozogtál. Vagy valami szellemi tevékenységet, ha a nap csak monotonon telt.
A gyógyszernek az a hátránya, hogy nem biztosít természetes alvást, nem úgy pihened ki magad. Ami miatt napközben bágyadt leszel. Ami oda vezet, hogy következő estére megint nem leszel annyira fáradt, hogy igénye legyen a szervezetednek a pihenésre.
Ki kell alakítanod egy napi ritmust és fel kell mérned mennyi alvásra van szükséged. Ha kevesebb alvásra van szükséged, tervezz magadnak valami elfoglaltságot. Amivel nem zavarod a körülötted lévőket.
Köszönöm a válaszokat.
Egész 16 évem alatt 2x vettem be ezt a gyógyszert. Akkor nem okozott bennem kárt, ugye?
Csak negyedet vettem be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!