Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez a fajta hipnagóg hallucinác...

Ez a fajta hipnagóg hallucináció normális?

Figyelt kérdés
Mostanában csak meditációs videókat hallgatva tudok elálmosodni. A telefonomon hallgatom, a fülhallgató a fülemben van, a telefon pedig az ágyban van mellettem. Amikor már félálomban vagyok, de még észlelem, amit hallok, az szokott lenni, hogy teljesen mást hallok, mint amit valójában mondanak. (Annak az embernek a hangján, aki beszél a videóban.) Pl. tegnap valami ilyesmit hallottam: "Aki ilyen szerencsétlen, mint te, most lélegezzen mélyen". Néha pedig random összevisszaságokat szoktam hallani pl. ételek neveit vagy hablatyot (pl. "tegyél májkrémet a nokedliba"). Erre fel is ébredek, és akkor mindig inkább leállítom a videót és lerakom a telefonom. Aztán amikor már tényleg aludni akarok, akkor is hallok dolgokat, de arról úgy tudom, hogy normális. Felébredéskor pedig igen ritkán vizuális hallucinációim vannak.

2018. szept. 3. 10:33
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az álom és az ébrenlét közti határ nagyon vékony. Szerintem normális amit tapasztalsz.
2018. szept. 3. 10:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem szokványos. Mióta vannak ezek a "tünetek"? Mindig ilyen voltál? Vagy valami stressz van az életedben / kamasz vagy?
2018. szept. 3. 17:45
 3/6 A kérdező kommentje:

22 éves nő vagyok, stresszmentes az életem.

Bár 2016-ban depressziós lettem és szorongásom volt, ami kismértékben még mindig jelen van, valamint kényszergondolataim is vannak visszatérő jelleggel. De jelenleg mondhatjuk, hogy jól vagyok.

Ez egy új fajta tünet. Kb. 3 hónapja tapasztalok elalvás előtti akusztikus hallucinációkat (nevetés, jajgatás, suttogás). De ilyen formában csak pár napja van. Nem is igazán emlékszem, hogy miket hallok, de a lényeg, hogy magamról hallok negatív állításokat.

2018. szept. 3. 19:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem normalus szerintem! Nem ugy, hogy rogton hodd azt, hogy skizofren vagy, viszont ha magadrol negativ hangokat hallasz, annak nyilvanvaloan van egy pszichés hattere. Pszichologus mindenképp kellene, illetve en ilyen tunetek mellett biztos elmennek pszuchiaterhez is, mégis csak o ert hozza legjobban. Bajod abbol nem lehet.
2018. szept. 4. 11:56
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, holnap elmondom a háziorvosomnak, majd ő gondolom, továbbirányít.
2018. szept. 4. 18:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem viszont normális . Legalábbis én évek óta (idejét sem tudom) mindenféle baromságot hallucinálok elalvás közben , általában én is beszédet hallok ,de csak zagyvaság . Néha pedig vizuális formában jelentkezik ,ez nagyon "kielégítő" ,nem tudom megmagyarázni ,baromi jó érzés,általában tetrisezek,vagy a buboréklövős játékkal játszom :D Régen sokat passziánszoztam (nappal,ébren) ,akkor azt haluztam este .
2019. márc. 21. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!