Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen hatással lehet ez egy...

Milyen hatással lehet ez egy gyerekre?

Figyelt kérdés

Lehet hogy egy picit hosszú lesz előlre is bocs

Alapból is egy érzékeny emberről lenne szó, egyedüli gyerek

Tehát a szülei szinte mindennap veszekednek de úgy hogy mindennek elhordják egymást tényleg , repülnek a tárgyak szóval nem csak az a hétköznapi(szerintem)

Az apukájának valamilyen hangulatingadozásos gondjai lehetnek de pontosan nem tudom , nem vagyok én pszichológus

Az anyukája meg nagyon hevesen reagál mindenre , mindenen felkapja a vizet

Akkor itt el is mondom hogy nem rólam van szó ezért nem tudom teljesen a történetet, egy osztálytársam aki eddig nem is érdekelt különösebben az a szokásos csendes fiú aki ül a sarokban és néz ki az ablakon

ami változott hogy egyszer tesin láttam vágásokat a karján :S

ezután próbáltam vele beszélgetni , msn-en sikerült is kihúznom belőle a fent leírtakat nagy nehezen , meg hogy nagyon unja már hogy folyton ordibálnak a szülei , és lenézik bármit is mond vagy ha csak szeretné ha nyugi lenne 5 percre

szóval mivel érdekel a pszichológia 2 kérdésem is lenne

1. Ez tényleg milyen hatással lehet valakire ? milyen problémákat okozhat ? tényleg nehéz vele beszégetni , meg nincsenek is nagyon barátai úgyhogy szociális fóbia vagy ilyesmi lehet nem ? és még ?

2. Szeretnék segíteni neki , de nem tudom hogyan :( ötletek?

elhívtam egyszer kocsmázni is osztálytársakkal , el is jött de egy szót se szólt szinte , és ha próbálom beszéltetni csak tőmondatokban válaszol, internet az egyetlen hely ahol kicsit jobban tudok vele beszélni , de aztán ha találkozunk élőben megint nem mond semmit ha nem kérdezek

szóval ennyi lenne , lány vagyok egyébként

2010. jún. 21. 22:25
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

09.40 vagyok

Mindenképpen ki kell szakadnia otthonról sztem. Az eleje nem könnyű, de ha akarja, ha nem, egy koliban a lakótársak, a sulis csoporttársak ott lesznek körülötte, és valószínűleg kirángatják a depiből, hiszen ott pörög az élet! Az elején, amíg nem ismeri a többieket, figyelned kell rá, pl. msn, telefonon, stb., hogy ne hagyja el magát, de idővel mindenki belerázódik, és ott rájönne, hogy van élet a szülein kívül is, és nem kell velük foglalkoznia: tanuljon, haverkodjon, bulizzon!

Amúgy tovább tanul egyáltalán?

32N

2010. jún. 23. 09:24
 12/12 anonim válasza:
Először is király, hogy így próbálsz rá vigyázni! Tedd meg továbbra is, pl. azzal, hogy erősíted benne, hogy ki kell szakadnia a szülei köréből, és beszélgess vele sokat, tartsd vele a kapcsolatot akkor is, ha már messze lesz otthonról.
2010. jún. 24. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!