Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem kérhetem, hogy az...

Miért nem kérhetem, hogy az orvos távolítsa el a péniszemet?

Figyelt kérdés

Úgy tudom, ha egy ember, abban az esetben, ha pszichiáteri szakvéleménnyel bizonyítja, hogy szeretne nem-váloztató műtétet végrehajtani önmagán, akkor lehet szó a nemiszervek eltávolításáról, de különben nem.

Miért van ez így? Attól még, hogy én nem érzem magam transzneműnek és nem akarok nő lenni, miért ne dönthetnék felelősségteljes felnőttként úgy, hogy eltávolíttatom a nemiszerveimet további műtétek nélkül?

Vagy ehhez is pszichiáter támogatását kell kérni?

2018. aug. 15. 12:54
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Állami eü-ben nyilván azért, mert minden elmebeteg flótás hóbortjára nem fog százezreket / milliókat áldozni az eü, mikor WC papírra nincs pénz a kórházakban, alig van orvos meg nővér, stb. Ez rohadtul nem létfontosságú beavatkozás.

Illetve azért sem, mert jelen esetben a pszichiátria hatáskörébe tartozol, akár elfogadod, akár nem. És egyetlen pszichiáter vagy pszichológus se fog neked olyan papírt kiállítani, ami szerint te "normális" vagy és részedről ez egy elfogadható vágy és kérés. Terápiát fognak előírni neked, nem műtétet.

Nagyon drágán, magánban (feketén, külföldön?) tuti megcsinálja neked valaki, ha ez életed nagy álma... Csak akkor gyűjtsed is a milliókat szorgalmasan.

Magadnak is meg tudod csinálni, csak elvérzel, aztán K.O.

2018. szept. 14. 00:10
 22/24 anonim ***** válasza:
Tehát ott van a kutya elásva, hogy az "tudomány jelenlegi állása szerint" (pszichiatria, pszichológia) ez a vágy, amit te érzel, egyszerűen nem fogadható el egészséges vágyként. Hiába érzed te annak, nem az. Akik ehhez értenek és akik erről dönthetnek, azok szerint nem az, tehát itt bukik el a dolog.
2018. szept. 14. 00:27
 23/24 anonim ***** válasza:
37%
Mi történt veled gyerekkorodban,hogy undorít a szex?
2018. nov. 16. 21:38
 24/24 anonim ***** válasza:

A mandula meg a "vakbél" immunszervek.

Amúgy tökre megértelek, ha nekem lenne farkam engem is zavarna.

2019. febr. 10. 01:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!