Borderline baráttal lehetséges a kibékülés, vagy
felejtős?
Figyelt kérdés
A párom borderline személyiségzavaros bevallása szerint. Nem egy helyen élünk, inkább hétvégente találkozunk. Egy hete csúnyán összevesztünk, letiltott a közösségi oldalról is, nem érem el azóta sehogy. Vajon még lehet vele békülni a későbbiekben, vagy ilyenkor örökre meggyűlöl? Olyanok válaszát várom, akik ismerik ezt a személyiségzavart.
Mi volt a veszekedés oka? Nem hiszem amúgy, hogy csak abból kellene kiindulnod, hogy borderline-os, hisz bármily meglepő, ezek az emberek is különböző személyiséggel, temperamentummal rendelkeznek, így ilyesmit nem nagyon lehet róluk általánosságban kijelenteni, hogy lehetséges-e velük a békülés vagy nem. Attól már inkább függ, hogy min vesztetek össze, mekkora súlya van az ügynek, és van-e tényleges oka rá, hogy így viselkedjen.
2018. aug. 11. 09:45
2/6 anonim válasza:
Én is borderline vagyok.
Azt tudom mondani, hogy ha hamar bocsánatot kérsz és tepersz, akkor van esély a megbocsátásra.
Ha viszont valaki időt ad, hogy túltegyem magam rajta, akkor azzal már nem igen akarok újra beszélni. Nem szeretek kétszer belelépni ugyanabban a pocsolyába,mert tudom, hogy már elsőre is mekkora fájdalmat okozott. Ami egy borderline-nál hatványozottan nagy fájdalom.
2018. aug. 11. 12:52
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, különösen a másodikat, sokat segített!
2018. aug. 11. 14:16
4/6 anonim válasza:
Szerintem jobban jársz ha tovább lépsz. Ha valaki nem jó nekik annak annyi. Ha valaki kell nekik az is önnön maguk miatt és nem a masikert. Elég sok önző vonast tapasztaltam bennük.
2018. aug. 17. 05:21
5/6 A kérdező kommentje:
Igen, sok igazság van a 4. válaszban is. Annyit azért hozzátennék, hogy ami önzőségnek tűnik, az valójában a személyiségzavar egyik tünete, nem rosszindulatúságból fakad. Azokat a borderline-okat akik elfogadják a szükséges terápiát, abban aktívan dolgoznak, szerintem érdemes megbecsülni, támogatni és nem elhagyni.
2018. aug. 19. 14:10
6/6 anonim válasza:
Szintén borderline.
A helyzet az, hogy ha valakit megszerettem, annak gyakorlatilag a hűséges kutyája leszek élete végéig. Nagyon nagy dolgot kell ahhoz művelnie, hogy véglegesen "kiábránduljak" belőle.
Emiatt szerintem simán esélyes a békülés, én, ha megharagszom valakire vélt vagy valós sérelem miatt, mindig csak várok, hogy ellenőrizzem, fontos vagyok-e a másiknak. Gyakran már órák múlva eszméletlenül hiányzik a másik, csak nem akarom megalázni magam azzal, hogy én keresem, ha egyszer ő bántott meg. Ha felveszed vele a kapcsolatot, inkább kérdezd, mint hogy kioktasd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!