Alkohol miatt lettem ilyen?
Érzem magamon, hogy nagyon megváltoztam. 4 éve iszok rendszeresen alkoholt. Kb 2 napi kihagyásokkal hét közben
is egy 8-10 fröccsöt megiszok. Hétvégente a sárgaföldig. Azt vettem észre magamon, hogy üldözési mániám lett, de betegesen. Nem tudom, hogy most haragszik rám az illető, (akire épp gondolok) vagy nem. Nem tudom mi a valóság és mi a téveszme. Nagyon őrjítő. Illetve nehezemre esik néha-néha egy mondatot összerakni nyelv botlás nélkül. 22/f
Lehet, hogy van köze hozzá, de szerintem nem igazán reális, hogy ezt önmagában az alkohol okozta volna. 20 év körüliek nem szoktak pszichotikussá válni attól, hogy pár évig heti 3-4× isznak (egyes körökben az ilyet úgy hívják, hogy egyetemista). Az persze lehet, hogy alkohol nélkül nem (vagy még nem) jött volna ki, de szerintem elég egyértelmű, hogy más bajod is van.
Mellesleg az üldözési mánia "motorja" egy tudomásul nem vett (és emiatt célt tévesztett) félelem, szóval ilyennek is lennie kell a képletben. Ha azt hiszed, hogy haragudnak rád, az nemcsak véletlenszerű téveszme, hanem valami konkrétabb oka is van.
A rendszeres alkoholfogyasztás valóban okoz részlegesen maradandó agykárosodást, de ennek kialakulásához általában több idő kell, és inkább idősebb korban (40 felett) szokott jelentkezni, mellesleg elég jó úton haladsz efelé. (Nem bántásból mondom, de nem árt ismerni a következményeket.)
Próbálj leállni az ivással egy időre, hogy kiderüljön, akkor is fennállnak-e ezek a tünetek. Ha magadtól nem megy az ital letevése, akkor pedig érdemes egy elvonó lehetőségén elgondolkozni. Amíg aktívan iszol, addig ugyanis nem sok okosat fog tudni mondani a szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!