Miért lettem rosszul minimális alkoholtól?
Előfordul.
De.
Ettél előtte rendesen?
Milyen arányban volt? Milyen kóla volt? Milyen whiskey volt? Nem volt nagyon gagyi?
Milyen gyorsan ittad meg egymás után?
Soha. Soha ne hagyd egyedül a poharad. Akkor se, ha fiú vagy.
Attól önmagában nem leszel rosszul, hogy kólába kevered a töményet... ezt azok mondják, akik pár órán belül levernek 6-10 pohárral, mert milyen könnyen csúszik, aztán csodálkoznak.
Akár 1 sörtől vagy 1 felestől is szoktak rosszul lenni egészséges, alkoholfogyasztó felnőtt emberek, ha minden rosszul jön össze. Főleg fáradtan és éhesen.
Olyan rossz minőségű whisky amúgy nem létezik, hogy külön attól legyél rosszul. A „rossz whiskynek” csak az íze rossz, nem a vadnyugaton vagyunk:)
Én is inkább a gagyi kólára szavaztam volna, mert abból van olyan, amitől én kikészülök.
1es.
ma 11:53
Ha ilyen biztos vagy benne, akkor vigyed őket a fogyasztóvédelemhez, mert a whisky törvény szerint (igen, a magyar élelmiszerkönyv szerint is) tölgyfahordóban érlelt gabonapárlat, és az egyetlen adalék, amit tartalmazhat, az a színezőkaramell. Az EU előtt lehetett minden szart whiskynek címkézni, azóta nem.
Lehet kapni olyan „kommersz whiskyt”, amiről beszélsz (pl. John Reed, Old Man's), de azokra nincs ráírva, hogy whisky.
Ez lehet a szervezeted reakciója is az alkoholra, ami most alakult ki. Vagy valamilyen emésztőszervi gond: epe, máj, gyomor, belek, esetleg alkoholintolerancia is. Ha elmúlt a bontóenzim termelése a szervezetedben, akkor is ilyesmi a reakció, mert akkor annak érzékeli az alkoholt, ami: idegméregnek és azonnali rosszullétet okoz.
Vizsgáltasd ki magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!