Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet, hogy autista vagyok?...

Lehet, hogy autista vagyok? (lent)

Figyelt kérdés

Mindig is zárkózott,visszahúzódó voltam.Már az óvoda is abból állt,hogy egyedül ültem a sarokban,amíg a többiek játszottak.Ez most is így van.Nehezen illeszkedek be a közösségekbe.Nem járok szórakozni,soha nem voltam még buliban.Nincsenek barátaim.A gimiben a 4 év alatt sok osztálytársammal egy szót sem beszéltem.Nehezen viselem és szokom meg a változásokat.

Nehezen kommunikálok az emberekkel.Egyetemi nyílt napon volt,hogy odajött hozzám egy gyerek,hogy ajanlja az xy szakot.Én meg olyan zavarban voltam,hogy jónapotot köszöntem a velem egyidős gyereknek.De múltkor az is problémát okozott,hogy megkérdezzem az eladót,hogy hol találok valamit.Ha meg kell szólítani egy idegent,csak hosszas gondolkodás után veszem rá magam,hogy meg merjem szólítani.Volt hogy egy lány osztálytársam kérdezett valamit,én meg olyan zavarba jöttem,hogy egy lánnyal kell beszélnem,hogy elkezdtem dadogni.

Nagyon szeretnék egy barátnőt de így esélytelen.

2018. jún. 27. 00:53
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem vagy autista, az valószínűleg már kisseb korodban kiderült volna. Amugy ha ennyire érdekel ez, elmehetsz "kivizsgáltatni" magad, ott valszeg többet tudnak mondani mint itt gyk-n.

Én is ilyen vagyok, elég gáz, főleg amikor totál új környezetbe kerülök. 3 éve járok már a középsulimba, de még mindíg nem merek hangossabban több ember elött megszólalni.

Én fiúkkal kb nem is nagyon beszéltem életem során. Amikor hozzám szólt egy, rá se bírtam nèzni és csak motyogtam. :D

2018. jún. 27. 01:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem autizmusnak gondolnám, hanem gátlásosságnak. És saját magad tehetsz annak érdekében, hogy szimpatikus vagy akár teljesen semleges embereket, mint pl egy eladó megszólítasz, először egy mondatra, aztán kettőre, és így tovább, hogy szokd, hogy másokkal beszélsz, és nem történik semmi bajod, sőt, akár hasznod is származhat a beszélgetésből.
2018. jún. 27. 01:19
 3/10 A kérdező kommentje:

#1 lány vagy?

De miért vagyok ennyire gátlásos?Másnak teljesen természetes hogy idegen embereket leszólít,elbeszélget velük,én meg még egy eladót sem merek megkérdezni,akinek ráadásul az a munkája,hogy segítsen

2018. jún. 27. 01:25
 4/10 anonim ***** válasza:

Önbizalomhiány, érzelmi gátak, blokkok.

Ne görcsölj rá, csak add önmagad. Ha meg nem megy, akkor még nem találtad meg magad, csak sodródsz.

2018. jún. 27. 02:59
 5/10 anonim ***** válasza:
1# igen
2018. jún. 27. 09:33
 6/10 A kérdező kommentje:
Hogy találjam meg magam?Én is olyan laza és közvetlen akarok lenni,mint mások.De megszólalni sem lehet
2018. jún. 27. 12:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Ezt kicsi korodtól hozod magaddal, a családi háttérből. Két oka szokott lenni: vagy nem kaptál elég megerősítést, dicséretet a szüleidtől, vagy túlféltett anyukád, nem engedte, hogy kipróbáld magad, folyton jajgatott, hogy ezt ne csináld, azt ne csináld. Pszichológus segíthet, de önmagad is, mondom, a kis lépésekkel, szimpatikus emberekkel. Végig kell gondolni, hogy konkrétan mitől félsz, mi történhet. Kb semmi rossz. És összeszedni a bátorságodat és nekivágni. Aztán a siker már megerősít.

Ezt a könyvet olvasd el: [link]

2018. jún. 27. 12:49
 8/10 A kérdező kommentje:

Utánanézek ennek a könyvnek.Valószínűleg mindkettő.Anyám is ilyen féltős volt és kiskorom óta elkönyveltem magamban,hogy én béna,ügyetlen vagyok,jobb ha nem csinálok semmit,mert mindent csak elrontok.Az osztálytársaim is ezt sugallták belém.Ha technika órán vagy valahol valami csoportos munka volt,nem hagyták hogy bármit is csináljak,mert nem jó amit én csinálok.

De hogy legyen barátnőm,hogy szedjek fel így egy csajt,ha még a boltban sem merem megkérdezni az eladót?

Meg az az álmom,hogy rendőr legyek.De hogy lehetnék így rendőr?Hogy tudnék egy bűnözővel tárgyalni,ha az is problémát okoz,hogy kérjek egy kiló kenyeret a boltban?

2018. jún. 27. 13:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Érdekes ez a rendőrálom. Lehet, hogy pont azért akarsz lenni, hogy mint a mesékben a szegénylegény legyőzd a sárkányt, vagy az akciófilmek mesevilágában az erős, okos, gyors nyomozó lekapcsolja a bűnözőt. Szóval hogy kilépj a saját kereteidből. A saját lelki munkádra mindenképp szükség van, ki kell lépni a komfortzónádból és bevállalni azt, amit nem mertél. Nyugodtan lehet a közértben tíz deka parizerrel gyakorolni. Szedd össze a bátorságod, kezdj el kommunikálni, és fogadd el, ha esetleg nem minden sikerül tökéletesen, mert mondjuk makogsz. Akkor se történik semmi, más se tökéletes. Ez a tanulás folyamata. Van egy olyan fogalom, hogy szenvedésnyomás, mikor az ember már annyira szenved attól az állapottól, amiben van, hogy megérett arra, hogy változtasson. Az, hogy a nyilvánosság felé fordultál a kérdéseddel, már ennek az első lépése.
2018. jún. 27. 13:50
 10/10 anonim válasza:
Ezt a félelmet csak úgy tudod legyőzni, ha minél többször teszed meg. Először a bicilkizéstől is félünk, de minél többször rugaszkodunk neki, egy idő után megtanulunk biciklizni.:) Saját tapasztalat: először kelett beszélnem nagy közönség előtt bemagolt szöveget, és minden kiment a fejemből (pedig megtanultam), megszólalni sem tudtam. A tanárom rá pár hétre felkért megint egy hasonló feladatra. Először nem akartam elfogadni, de azt mondta ha ezt a félelmet most nem győzöm le, később sokkal nehezebb lessz. Utána mindig engem kértel fel ha beszélni, verset kelett mondani az iskolában. :)
2018. júl. 8. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!