Milyen "betegségre" utalhat az alábbi?
Amikor alárendelt helyzetben vagyok, akkor nem tudom magam megvédeni. Elcsuklik a hangom, könnyes lesz a szemem. Sajnos volt már rá eset, hogy a főnököm előtt elsírtam magam.
Pl. egyik alkalommal behívott, hogy beszéljük át az elmúlt 3 hónapot. Ilyen beszélgetésekre mindenkit be szokott hívni időközönként.
Akkor elmondta a meglátásait, amelyben egyaránt volt pozitív és negatív visszajelzés is.
De én valami miatt mindig a hibákra figyelek és akkor, ott is elsírtam magam, mert belül dühített, hogy nem jól végzem a munkám.
A főnököm mondta is, hogy a negatívumok nem kritikák, hanem a fejlődést szeretné elősegíteni. Meg van elégedve a munkámmal, semmi probléma nincs.
De akármi van, hasonló helyzetekben az történik, amit leírtam.
30/N
És mit lehet/tanácsos tenni?
Ugyanis azt már észrevettem, hogy nem az a probléma, hogy a másik volna velem durva, hanem a hiba bennem van.
A "Xard le!", "Válts munkahelyet!" nem jó tanács, mert akárhol kerülök hasonló helyzetbe, ugyanúgy reagálom le.
Nem sokat tudsz tenni. Neked kell tudni, most túlérzékenység miatt sírsz, vagy dühödben, mert nem mersz neki ellentmondani? Ezt neked kell tudnod, ennyire ismerned kell magad.
Amúgy a megoldás, kicsit keményebbnek, öntudatosabbnak kell mutatkoznod, még ha belül nem is érzed magad erősnek, határozottnak.
Valószínű, hogy nagymèrtékű önbizalom hiány ez, a te beàllítottsàgod is ismerni kellene ahhoz hogy ez biztosra kimondható is legyen. De, még a nemed, életkorod se ismert.
Amit javasolnék:
Munkahelyen kívüli sikerélmények begyűjése. Rukkolj elő sűrűbben valamivel, kèrj véleményt a környezetedbe élőktől, a családodtól, szimpla baràt/baràtnőtől. Minél több a sikerèlmény visszajelzés feléd annál jobban feldolgozható szàmodra a kudarcnak vélt hallottak. Fontos, hogy ne éld meg súlyosabbnak a munkahelyi negatívomokat mint a környezetedbe esetlegesen előfordultakat.
(Cristian)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!