Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez szerintetek valamilyen...

Ez szerintetek valamilyen betegség lehet?

Figyelt kérdés
Már hónapokkal ezelőtt elkezdődött nálam egy olyan dolog, amit legjobban a pánikbetegséghez tudnék hasonlítani, de kétlem, hogy az lenne. A lényege az, hogy egyes szituációkban mindig a legrosszabbra gondolok, és pánikszerűen kiakadok. Adott szituáció: akkoriban a barátnőmmel távkapcsolatot tartottunk, és mindig messengeren beszéltünk. És mindig rettentően kiakadtam, ha nem írt vissza jó sok ideig. Mindig azt hittem, hogy valami baleset történt vele, vagy valami, és egyszerűen pánikszerűen elkezdtem félni. Csak már ez szinte minden napossá vált, és ezt már fizikai fájdalom is követi gyomorideg formájában.

2018. jún. 1. 00:23
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy pánikbetegség. Valamilyen jellegű személyiségprobléma lehet. A borderline, paranoid, vagy esetleg avoidant személyiségzavarnak lehetnek hasonló tünetei, de amit leírtál, az ehhez nagyon kevés információ. Mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni, főleg szomatizáció esetén. Betegség. Ez biztos.
2018. jún. 1. 01:49
 2/4 A kérdező kommentje:
vannak akik csak azt mondják hogy nagyon túlreagálom, és én ezt is kinézem magamból.
2018. jún. 1. 09:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Az is fontos, ha túlreagálod, beleillik a képbe. A véleményem nem változott.
2018. jún. 1. 19:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Generalizált szorongászavar lehet, elég gyakori probléma, ahogy írod az életed is már szignifikáns mértékben megnehezíti, ezért mindenképp keress fel egy pszichiátert, vagy klinikai szakpszichológust.
2018. jún. 2. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!