Mennyit szabad közösségi oldalakon lógni? 18/f
Azok, amik a közösségi oldalakon napjainkban mennek, bizonyítottan káros hatást gyakorolnak. (Többek között az önértékelési zavar kialakulása például...) Az én értékrendem szerint nincs olyan mennyiségű ezzel töltött idő, ami "elfogadható" lenne.
Véleményem szerint ez olyan, mint a cukor. Ha sokat használsz belőle, nagyon káros, ha keveset, akkor csak kicsit káros. De ugyanolyan káros, csak más mértékben ártassz vele magadnak.
Azt meg már neked kell eldöntened, hogy tényleg erre van-e igényed, amiket egy közösségi oldal tud nyújtani neked, és ennek tükrében kell meghoznod a döntést, hogy számodra mennyi "kell" belőle.
Én nem tartom egészségesnek mindazt, amit a közösségi oldalak képviselnek, ezért az én véleményem az, hogy semennyit.
#1 vagyok
Tudom, hogy nehéz, hiszen én magam is "kipróbáltam", hogy milyen ezek nélkül a jellemromboló sz..rok nélkül az élet. Igen, először fájt. De utána fokozatosan jobban éreztem magam, mert már nem voltam ennek a rabja, nem mérgezett engem tovább. A te esetedben a Faszbúk birtokol téged. Én azzal kezdtem, hogy megfordítottam a kockát, és én birtokoltam azt, (tudatos felhasználás) majd nemsokkal később már nemes egyszerűséggel nem is birtokoltam, hiszen elszakadtam tőle. Nem volt a "részem" többé.
Nekem már nem a lájkok mondják meg, hogy mennyit érek. Kimaradok a hazugságokból, amiket a közösségi oldalakon ki lehet plakátolni magunkról, és ehelyett őszinte beszélgetéseket kaptam. Elvesztettem a virtuális barátokat, és valósakat kaptam helyettük.
Én nem bántam meg. Nekem is ez volt a legnagyobb félelmem, hogy kimaradok valamiből. Két éve nem vagyok már ennek a részese, és mégsem maradtam ki semmiből. Ezzel csak magadnak próbálsz igazolást találni arra, hogy ne merj változ(tat)ni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!