Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit tegyek ha késztetést...

Mit tegyek ha késztetést érzek a közösségi oldalakon való "fentlevés-re"?

Figyelt kérdés
Egyfolytában rá kattintok, hogy megnézzem ki mit irt ki, mit osztott meg, hány like-ot kaptam, hányan nézték meg stb
2018. ápr. 22. 16:21
 1/3 anonim ***** válasza:

En eladtam a laptopom!!!!!!!

Okostelefonom,akkor meg nem volt!

Es hetente egyszer netkavezoba jartam 😄

2018. ápr. 22. 16:25
 2/3 anonim ***** válasza:
50%

Akaratgyenge vagy, és a problémádon pont az segítene ha képes lennél megállni a folytonos ellenőrizgetést. Az nem segít ha elvágod magad az információktól, helyette azt kell elhatároznod és betartanod hogy felesleges időt nem töltesz ezeken az oldalakon. Például óránként csak tíz percig használod, addig pedig vagy összegyűlik valami újdonság, vagy nem. Ha nem, akkor nincs is értelme csak azért fent maradni hogy majd hátha történik valami, mert emiatt ragadsz fent.

Ezt persze nem segíti az, hogy más függők is ugyanúgy fent vannak egész nap és folyamatosan generálják a tartalmat. Ebből a szempontból az emberek is lehúzzák egymást, hiszen a legkényelmesebb otthon lábat lógatva csetelni mint felöltözni, elkészülni és találkozni valakivel valahol.

Ehhez persze az is szorosan hozzá szokott kapcsolódni hogy nem tudod mivel kiváltani az üres tevékenységet, ha rászoktál hogy állandóan online vagy és leépítettél minden más tevékenységet. Ugyanis ha nincs valami ami eltereli a figyelmed vagy leköt, akkor megint ugyanott kötsz ki akár órákra is.

A drasztikusabb lépés ha megpróbálod leépíteni azokat akik felesleges, üres dolgokkal szemetelik a profilodat amiről mindig értesítést kapsz, így kevesebbszer van okod megnézni hogy mi az.

Ha egyedül nem megy, akkor viszont érdemes pszichológus segítségét kérni, mert a közösségi oldal-függőség egy komoly probléma.

2018. ápr. 22. 16:33
 3/3 A kérdező kommentje:
Ennyire nem drasztikus, kb napi 1-2 órát vagyok fent és már rengeteg ember követését leállítoam csak a szűk baráti, családi kört követem.
2018. ápr. 22. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!