Pánikbetegen dolgozni?
Sziasztok!
Pánikbeteg vagyok,agora fobiával és szociális fobiával,csak hogy ne legyen egyszerü.gyogyszert nem vagyok hajlando szedni,meg van rola az egyéni véleményem..
Tavaly áprilisban elkezdtem dolgozni,honapokig nem is volt semmi tünet,aztán nyáron egyszer visszatért pár hétre,utána egészen januárig semmi.amikor is elég durván ki jött rajtam,februárban fel is kellett mondanom emiatt.azota nem dolgozom,viszont most ujra szeretnék elkezdeni dolgozni egy másik helyen.
Kérdésem a következö:az aki szintén hasonlo problémával küzd hogy éli a minden napjait munka terén?mit kezd vele ha munka közben rohama van?
Hibákért bocsi,telorol irok
Köszi ha válaszolsz!
Hát kérlek szépen, én gyógyszert szedek, ahogy kell és nekem meg azokról van meg az egyéni véleményem, akik nem hajlandóak.
Nem is kellett ezért aztán felmondanom, van jó fizetésem, nem vagyok soha rosszul, tudok mindent csinálni, amit szeretnék.
További jó szenvedést.
Nem szedek gyógyszert én sem. A Frontintól és társaitól rosszul vagyok, az antidepresszáns....hát vannak kételyeim.
A munkám jellegéből adódóan sokat kell beszélnem másokkal, és sok az idegesítő arc is, mindenki siet, és minden tegnapra kellett volna.
Féltem tőle eleinte mi lesz, én is hasonló cipőben járok.. sajnos.
Amit csináltam, mivel egy váltott műszakos meló: Mindig alszom legalább nyolc órát, cigit, kávét leépítettem, de még így is néha rossz. Vitaminok, citromfű, kamilla.
Sportra, mozgásra esélyem sincs, minden nap dolgozom.
Az igazán nagy rohamokat sikerült elkerülni eddig, de sokszor vagyok feszült így is, érzem, hogy a határon táncolok.
Küzdeni kell, én csak ezt tudom tanácsolni :) Nem egyszerű, tudom, de menni kell előre.
Mocsok dolog ez, de legyűrhető :)
Kedves egyes és hármas,sajnálom hogy nem bedrogozva,az agyamat eltompitva akarom leélni az életem,hanem probálok tenni valamit az egész ellen joval humánusabb megoldással..
Az hogy nem dölök be annak,hogy a gyogyszeripar mérgezze az embereket,olyan dologgal kapcsolatban amire van megoldás,sajnálom..aki szeretne bedrogozva élete végéig szenvedni,tegye.
Második neked köszönöm a válaszod,ment a hasznos :)
Respect, hogy elkerülöd a gyógyszereket, erős jellemre vall. Nem is szabad. Az igazi gyógyulást te saját magad tudod elhozni. A gyógyszer csak tünetet csillapít és közben szétcseszi a szervezeted normál működését. Amit csináltál, hogy felmondtál viszont butaság volt. Szembe kell menni ezekkel, úgy fogsz meggyógyulni. Amiért akkor kiléptél, az idegrendszer jutalmazóközpontja aktiválódott, vagyis ezzel azt tanulta meg, hogy dolgozni rossz mert rosszul leszel, ezért úgymond meg lett jutalmazva azzal ,hogy kiléptél és így nincs több rosszul lét. Ezt kell megváltoztatni. Minél jobban el akarjuk kerülni a tüneteket annál jobban előidézzük azokat. Szembe kell menni a félelmeiddel, meg kell tanulnia az agynak ,hogy igazából nem veszélyes az a helyzet. És ha úgy aktiválódik az idegrendszer jutalmazó központja, hogy belementél a helyzetbe és nem lettél rosszul, végigcsináltad na akkor az már a javulás. Akkor már tudni fogja az agy ,hogy ettől nincs miért félni. Ez a korrekciós tanulás. Ha egyedül nem megy keress fel egy pszichológust aki viselkedés terápiával kezel.
Én fél évig voltam benne a mély gödörbe, szintén erős agorafóbiával és pánikzavarral. Én sem voltam hajlandó gyógyszert szedni amiért nagyon hálás vagyok magamnak. Fél év alatt sikerült ezzel a módszerrel kijönnöm belőle, pszichológus segítségével. Most már egy hónapja dolgozom is. Fel a fejjel és csak bátran, határozottan, csak előre:)
Azért mondtam fel mert sajnos erösen szédültem,és baleset veszélyes lett volna maradnom,a hosszabb táppénz sem lett volna megoldás mert akkor ök küldenek el.rendeszeresen eljárok itthonrol,mellette sportolok a szabadban illetve itthon is,nem vagyok egy befásult depresszios ember,csak korlátolt :)
Csak azt tudom hogy van megoldás,azt nem hogy mi.addig pedig probálok nem a saját,vagy épp más testi épségével játszani.
De nagy bennem az akarás,és tudom hogy menni fog,ezért is kértem tapasztalatot
A magadba épített korlátokat kell átlépned és legyőznöd. Miben vagy korlátolt? Fel kell ismerni, hogy mi az ami kiváltja a testi tüneteket, amiket meg akarsz szüntetni. Van ,hogy ez nagyon nehéz. Ezért érdemes egy pszichológussal elbeszélgetni erről.
Van akinek könnyű dolga van, pl. pókfóbiásoknak, pontosan tudják a szorongásuk okát. Ha 100%-ban azért léptél ki mert a testi tünetek miatt veszélyesnek ítélted meg, akkor könnyedén belekezdhetsz egy olyan munkába amivel nem járna ilyen kockázat, nem lenne semmi baj ha véletlen elkapna egy pánikroham.
"Csak azt tudom hogy van megoldás,azt nem hogy mi"
Amit már írtam, ha tudod mi okozza szembemész vele, rá kell jönnöd, az nem veszélyes (és itt olyanokra gondoltam mint pl. agorafóbiánál, aki nem mer kilépni a házból stb). Másik megoldás, ha ez egyedül nem megy, viselkedés terápia. A viselkedés terápia bizonyítottan a leghatásosabb fóbiák és szorongásos pánik kezelésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!