Mi a véleményetek? Jelentkeznétek ide, ha olyan "betegségetek" lenne, melyet a szorongás okoz, a túlzott aggódás afelett a bizonyos dolog felett?
IBS-em van, amire az orvos azt mondta szorongás okozza, mert túl sokat törődök az emésztésemmel. Ami igaz, a napom 80%-át azzal töltöm, hogy az emésztésem felett aggódok. Nem tudom elengedni, nem tudom nem erre koncentrálni. Ha van valami elfoglaltságom (általában elfoglalt vagyok), akkor is félig ezen jár az eszem. A programjaim nagy részét lemondom, legfőképp azokat, ami olyan, hogy ott kell tölteni az éjszakát például.
A panaszaim: Puffadás, szelesség (Reggel, este leginkább) , zavaros székletürítés (mindennapos , de több részletben ürüs, továbbá sosem teljesen-->ez magyarázza a puffadást, ami beöntéssel megszűnik).
Sajnos ez abból indult ki, hogy anorexiás voltam 2 évig. Ez felborította az emésztésem, hetente 1x mentem nagy Wc-re, azt is hashajtóval. Ez eleve eléggé diszkomfortos volt már a 7. naphoz közeledve és ezért is határztam el magam, hogy valahogy kirángatom belőle magam. Még mindig vannak mániás, megrögzött viselkedéseim az evéssel kapcsolatban, sokszor van, hogy idegesen eszek, de alapvetően jól vagyok, mindent eszek a súlyom normális. Viszont IBS-em van és tejérzékenység is létrejött (én emiatt még mindig hiszem, hogy nem teljesen IBS, de legyen). Mindennap küzdök a túl sok gázzal, a nehezen ürülő széklettel. Emiatt állandóan aggódok is felette. Reggel ez az első gondolatom, este ez az utolsó. Ha ól vagyok, akkor azért stresszelek, hogy miért és biztos csak megbújt valahol az a puffadás, ha rosszul, akkor meg azért.
És ezért ha ez mind lelki, akkor olvastam a kognitív viselkedésterápiáról , aminek a lényege, hogy ezt a görcsös, megrögzött viselkedést, túlagyalást leküzdi a beteg szakember segítségével. Hirtelen ez az első amit találtam. Valakinek van tapasztalata ezzel? Elmennétek ide?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!