Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Budapesten csupa nagybetűvel...

Budapesten csupa nagybetűvel jó pszichiáter?

Figyelt kérdés

Hál Istennek a jelenlegi dokimnak sikerült eltalálnia a gyógyszerem, így a mindennapi tevékenységeimet már képes vagyok ellántni, es nem gyötör az elviselhetetlen szorongás. Viszont hiába fizetek neki magánrendelésen még a nagymennyiségű frontinról is önmagam mindenféle hasznos tanács nélkül sikerült leszoknom.

Azért írtam pszichiátert a kérdésben mert jó lenne nem két helyre fizetni gyógyszeriratásért+terápiáért.

Olyan embert keresek, aki képes lenne felnyitni bennem a gondol okát, aki tud hozzászolni a fiatalok problémáihoz (önképzavar, önkeresés, szexualitás, alkohol), kicsit kényesebb és bizalmas témákban is határozottan tud fellépni.

Az én mentális kórképem, és kezelési történem eléggé kacifántos sajnos. Minden pszichológus mosolygott és bólogatott és elhitte amit mondok, pedig csak nem akartam járni, és ezzel gyorsan le is rendeztem. Most már akarok de bennem van az ösztön a kimagyarázásra és néha képes vagyok Ádámtól Éváig magyarázni.

Lényegében olyan pszichológust/pszichiátert keresnék, aki fiatalorinentált, motivált, és akar és tud kérdezni, felállítani egy teljes képet az emberről. Mondjam úgy, hogy a vesémbe lát?

Előre is köszönöm a válaszokat!

21/L

2018. ápr. 28. 16:12
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az első kritérium, hogy milyen módszerrel dolgozik, a második pedig, hogy milyen ember.

Ne pszichológust keressél, hanem pszichoterapeutát (pszichológus, és pszichiáter is lehet).

Pszichoterapeuta képzés sokféle lehet, a legmagasabban képzettek az integratív terapeuták.

2018. ápr. 28. 19:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem tudok konkrétat mondani. De szerintem ez sacc így normális, ahogy írod. Én is ezt érzem, hogy sok mindenben többet tudok arról, ami velem van, mint a kezelő. De ez szerintem nem hiba. Szerintem igazából elég keveset értenek ezekből. Valami kis segítséget tudnak adni.

Amúgy amit írsz abból az jön le, hogy így is hosszú utat tettél már meg. Szóval ezt az oldalát is lásd.

És szerintem az jó példa, amit a frontin leszoksáról írsz, hogy neked kellett végig csinálni.

Szóval ebben az irányba mehetnének a köv lépések is. Könnyen lehet, hogy neked kell begyakorolni, hogy ne magyarázd ki magad, akkor sem, ha megtudnád csinálni. És ha ő nem vesz észre valamit, akkor te tedd ki az asztalra.

Persze keress olyan valakit, aki jobb neked. De közben próbáld használni azt is aki van jobban. (arra is gondolhatsz amúgy, hogy ő is tanul tőled, szóval nem mindegy azért sem, hogy mi történik ott, hogy másik akik hozzá mennek mennyi segítséget kapnak majd. amit megért most tőled azt ott már használni fogja)

Ha mást nem kísérletezgess. És ha nem érzed azt, hogy vele menne, akkor ne menj másodszor, hanem nézz meg egy másikat. Minden szinten kézbe kell venned a dolgokat. Kívülről nagyon nehéz megérteni mi van. Szerintem tényleg csak kis segítségeket kap az ember kintről.

És tényleg az jön abból ahogy írsz, hogy próbálod is megérteni magad, meg kigyakorolni új dolgokat. Szerintem szokások nagyon fontosak.

2018. ápr. 29. 14:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Harsányi vagy Holló András. Holló Tündérhegyen. Harsányi Nyírő ősztől.
2018. máj. 13. 13:33
 4/4 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy a Holló András, ha jól látom osztályvezető, ez nem befolyásolja sokban az odafigyelését, a rengeteg feladat miatt?
2018. máj. 13. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!